V.Poderytė-Bernatavičė ryžosi išvaizdos pokyčiams: „To norėjau jau seniai“

laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis ne tik pristatys juodo humoro trilerį ir pasiūlys unikalų receptą, bet ir nustebins žiūrovus. Vaida pasirodys su visiškai nauja šukuosena, kurią įkvėpė būtent šio šeštadienio filmas!
Televizijos laidos filmavimas su Vaida Poderyte-Bernataviče ir Laurynu Suodaičiu
Televizijos laidos filmavimas su Vaida Poderyte-Bernataviče ir Laurynu Suodaičiu / TV3 nuotr.

Jau šį šeštadienio vakarą žiūrovus džiugins filmas „Meniu“ (The Menu). Tai – 2022 metų juodojo humoro trileris, sukurtas žinomų serialų „Succession“ ir „Game of Thrones“ režisieriaus Mark Mylod.

Filmo istorija prasideda izoliuotoje saloje, kur garsus šefas Julian Slovik (akt. Ralph Fiennes) kviečia išskirtinių svečių grupę į įspūdingą vakarienę, kur kiekvienas patiekalas slepia kruopštų pasiruošimą ir makabriškas paslaptis.

„Meniu“ – ne tik filmas. Tai – tikras emocinės įtampos meniu, kuriame netikėtumai pasirodo kiekviename patiekale. Filmas kviečia žiūrovus į įtraukiančią kelionę, kurios metu nagrinėjamos elitizmo, vartotojiškumo ir kulinarinės prabangos temos. Ar esate pasirengę įžengti į vakarienę, kurios kaina didesnė nei pinigai?

E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė
E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė

„Šį šeštadienio vakarą žiūrovų laukia ypatingas filmas – intriguojantis, juodo humoro kupinas trileris „Meniu“. Istorija prasideda nuošalioje saloje, kurioje įsikūręs prabangus ir išskirtinis restoranas, skirtas tik ypatingai publikai. Vakarienė čia kainuoja daugiau nei 1000 dolerių vienam žmogui, o maistas čia – tikra meno forma. Filmas tikrai puikus, tad jį verta pamatyti net ir tiems, kurie, apart valgymo, su maistu neturi nieko bendro“, – apie filmą pasakos V.Poderytė-Bernatavičė.

Kalbėdami apie filmą ir dalindamiesi įdomiausiais jo faktais, Vaida ir Laurynas taip pat atkreips dėmesį į šios kino juostos aktorius, kurie savo įtaigiais vaidmenimis suteikė istorijai ypatingo gilumo ir autentiškumo. Itin svarbią rolę filmo kūryboje taip pat užėmė ir patyrę šefai bei kulinarai.

„Filme dirbo daugybė šefų ir maisto stilistų, tačiau pagrindinė maisto stilistė buvo gyva legenda – prancūzų šefė Dominique Crenn. Ji yra vienintelė virtuvės šefė Amerikoje, pelniusi net tris

Michelin žvaigždutes. Be to, įdomu, kad daugelį virtuvės šefų vaidmenų atliko tikri virtuvės meistrai. Jie ne tik vaidino, bet ir turėjo dirbti virtuvėje, derindami savo aktorinius sugebėjimus ir kulinarines žinias vienu metu“, – pasakos laidos vedėjas Laurynas.

O štai V.Poderytė atskleis negirdėtų detalių apie pagrindinius filmų aktorius. „Kalbant apie šio filmo aktorius, būtina pakalbėti daugiau apie Ralph‘ą Fiennes‘ą ir Anya Taylor-Joy, kuri tapo itin žinoma dėl savo vaidmens seriale „Karalienės gambitas“. Anya gimė Amerikoje, tačiau vaikystę praleido Argentinoje, vėliau persikėlė studijuoti į Didžiąją Britaniją ir tik ten išmoko anglų kalbą – iki studijų laikų ji tekalbėjo ispaniškai. Įdomu tai, kad šios kalbos ji mokėsi iš... Hario Poterio knygų! O kalbant apie Harį Poterį, man buvo didelis atradimas sužinoti, kad Ralph Fiennes ten vaidino Voldemortą“, – nuostabos neslėps Vaida.

E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė
E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė

Siekiant laidos žiūrovams kuo efektyviau sukurti filmų atmosferą, ne tik patiekalai, bet ir vedėjų įvaizdžiai kaskart atspindi kino juostų laikmetį bei pagrindinių herojų įvaizdžius. Tad šįkart Laurynas, kaip tikras virtuvės profesionalas, vilkės šefo uniformą, kuri atspindi filmo kulinarinę dvasią.

Tuo tarpu Vaidos įvaizdis bus įkvėptas pagrindinės juostos herojės Margo įvaizdžio. Moteris vilkės lengvą šilkinę suknelę, tačiau didžiausią nuostabą kolegai Laurynui sukels nauja Vaidos šukuosena – laidos vedėja pasirodys su kirpčiukais!

„Prieš filmavimą diskutavau su mūsų draugų, grožio salonų tinklo „Figaro“ plaukų meistru Jevgenijumi, kaip gi čia man sukurti tą grifką, kad atrodyčiau kaip Margo. Tiesa tokia, kad kirpčiukų norėjau jau seniai, tad ėmiau ir nusprendžiau – šis filmas yra ženklas. Tebūnie kirpčiukai! Štai taip, be ilgų apmąstymų, paėmiau ir pasikeičiau šukuoseną“, – juoksis laidos vedėja.

Na, o ką prie tokio intriguojančio filmo nuspręs paruošti Vaida ir Laurynas? Šios kino juostos patiekalai ne tik intriguoja, bet ir pasakoja savas istorijas. Laidos vedėjai, ieškodami tinkamo patiekalo, susidurs su nelengvu iššūkiu, tačiau galiausiai apsispręs gaminti gurmaniškus ėrienos čiopsus su pistacijų plutele.

„Kiekvieną kartą, kurdami patiekalų receptus, kurie atspindi kino siužetą, mes su Vaida susiduriame su tikru iššūkiu. Tai nėra tik improvizacija. Tai – kūrybinis darbas, reikalaujantis daug dėmesio. Šiame filme netrūksta įsimintinų kulinarinių akimirkų, tad pasirinkimas buvo išties nelengvas. Galiausiai nusprendėme gaminti ėrienos čiopsus – patiekalą, kurio nesėkmingas paruošimas tapo lemtingu vieno iš veikėjų istorijoje. Siūlome ėrienos čiopsus pasigaminti su pistacijų plutele, šalia pasigaminti gardų bruknių pagardą ir kitus skanėtus. Esame tikri, kad šis patiekalas ne tik puikiai atspindės filmo nuotaiką, bet ir taps puikia idėja, pavyzdžiui, naujametiniam stalui“, – atskleis L.Suodaitis.

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų