Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Rykštaitės vyrui atlikta vazektomija: „Klausiau, o jei išsiskirsime ir įsimylėsi jauną merginą?“

Havajuose gyvenanti lietuvių rašytoja ir nuomonės formuotoja Vaiva Rykštaitė prakalbo Lietuvoje dar mažai diskutuojama tema – vyrų vazektomija. Po diskusijų šeimoje, šiai procedūrai pasiryžo V.Rykštaitės vyras, virtuvės šefas Michaelas Winderis.
Vaiva Rykštaitė su vyru Maiklu
Vaiva Rykštaitė su vyru Maiklu / Asmeninio archyvo nuotr.

Vazektomija – tai vyrams atliekama operacija, kurios tikslas – permanentinė kontracepcija arba sterilizacija. Tokiai procedūrai pasiryžo rašytojos V.Rykštaitės vyras Michaelas Winderis.

Apie šeimoje priimtą sprendimą Vaiva papasakojo savo instagramo sekėjams, o įrašu sutiko pasidalinti ir su Žmonės.lt skaitytojais.

„– Tu gerai pagalvok. O jeigu… Vėliau mes išsiskirsime, tu susitiksi ir įsimylėsi jauną merginą, su kuria viską pradėsi iš naujo ir ji norės vaikų?

Asmeninio albumo nuotr./Vaiva Rykštaitė
Asmeninio albumo nuotr./Vaiva Rykštaitė

Privalėjau įvardinti paširdžiuose tūnančią baimę vyrui ne tiek dėl savęs, kiek dėl jo. Nes iš tiesų mylėdama žmogų linkiu jam gero. Noriu, kad jis jaustųsi laimingas ir išsipildęs ką gyvenime bepasirinktų. Net jei tai reikštų tai, ko ką tik jo paklausiau.

– Ne, – atsakė mano vyras. – Aš nenoriu turėti daugiau vaikų nei su tavimi, nei su kuo nors kitu.

– O jeigu… O jeigu kažkas nutiktų mūsų vaikams, o jeigu mes apsigalvosime, o gal tau verta užšaldyti savo spermą, o gal spermos bankai nemokamai teikia šią paslaugą sutikusiems paaukoti – leidžia truputį pasilikti ir sau? Tu neskubėk, aš paresearchinsiu. O gal tikrai, tu paaukok šiek tiek spermos bankui, ne dėl savęs, tegul tiesiog kitos moterys naudojasi, nejaugi tavęs nėra apėmęs pirmykštis instinktas visur ir visada sėti savo sėklą taip, kaip mūsų šunelis Koko apmyža kiekvieną medelį ir stulpą?

Kristijono Čėsnos nuotr./Vaiva Rykštaitė su šeima
Kristijono Čėsnos nuotr./Vaiva Rykštaitė su šeima

Tuo metu sutuoktinis telefonu registravosi ilgai planuotai procedūrai. Beje, kokia atmosfera vazektomijos tema Lietuvoje? Cool ar ne cool, populiaru ar tabu?“ – instagrame rašė V.Rykštaitė. Pilną šeimos patirtį ji aprašė savo „Substack“ paskyroje.

V.Rykštaitė apie vyro vazektomiją kiek anksčiau pasakojo žurnalui „Žmonės“. Tuo metu ji sakė, kad norėtų ketvirtojo vaiko, tačiau po atliktos procedūros – tai tapo neįmanoma.

„Labai noriu ketvirto vaiko, bet mano vyras pasidarė vazektomiją. Išsiaiškinau, kad net ir po šios operacijos lieka viena iš tūkstančio galimybių pastoti: pasvajoju apie tai, bet vyras sako – tikrai ne. Taigi ketvirto vaiko nebus, bet į kūdikius instagrame vis tiek kasdien žiūriu. Vis dar žindau savąjį, tai gal hormonai veikia...“ – žurnalui „Žmonės“ sakė Vaiva.

Plačiau skaitykite: Vaiva Rykštaitė – apie neglamūrinę Havajų pusę, troškimą susilaukti ketvirto vaiko ir planus grįžti

V.Rykštaitė su vyru Michaelu Havajuose augina tris vaikus: dukras Žemyną ir Indrają bei sūnų Radvilą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas