Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Siegel – apie patirtį dirbant turguje ir mitybą: sveikatos problemos privertė keisti įpročius

Bene garsiausia šalies nuomonės formuotoja Viktorija Siegel jau kurį laiką sėkmingai vysto savo verslą. Tačiau tik nedaugelis žino, kad svarbiausių verslumo paslapčių ji semtis pradėjo dar vaikystėje, kartu su prosenele prekiaudama vietiniame Klaipėdos turgelyje. Viktorija papasakojo ne tik apie savo vaikystę, bet ir šeimą bei mitybą.

Dalyvaudama TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ filmavime, Viktorija vedėjai atskleidė savo tris mėgstamiausius ingredientus, iš kurių Ilona Juciūtė sukurė patiekalą ir pagamino jį kartu su savo viešnia. V.Siegel mėgstamiausi ingredientai išties puikiai dera tarpusavyje, nes tai – pomidorai, avokadas ir tunas.

Virtuvės šefė Ilona socialinių tinklų žvaigždei pasiūlė sukurti itin lietuvišką tuno tartarą, kurį patiekė kartu su bulviniu vafliu.

V.Černiausko nuotr./Viktorija Siegel laidoje „Virtuvės istorijos“
V.Černiausko nuotr./Viktorija Siegel laidoje „Virtuvės istorijos“

Na, o kur yra dvi linksmos ir žaismingos moterys, ten niekada netrūksta ir juoko bei įdomiausių istorijų. Žavingas moterų duetas jau nuo pirmųjų laidos minučių leidosi į nuotaikingą ir nuoširdų pokalbį, kurio metu laidos viešnia pasidalino tiek savo namų virtuvės, tiek ir asmeninio gyvenimo paslaptimis.

„Labiausiai mėgstu šviežią, žalią tuną. Kai pradėjau keliauti, ėmiau lyginti tuno skonį Lietuvoje ir kitose užsienio šalyse. Drąsiai galiu sakyti, kad tuną dažniau valgau ne Lietuvoje, nes rasti skanų, gerą ir kokybišką tuną čia yra tikrai sudėtinga. Juokingiausia tai, kad vaikystėje aš nemėgau žuvies, tad tėvams reikėdavo mane nuolat papirkinėti, kad tik ją suvalgyčiau. O dabar esu didelė žuvies mėgėja – ypatingai mėgstu seviče ir įvairiausius tuno tartarus“, – pasakojo V.Siegel.

Nors Viktorijos mityboje netrūksta prabangių ir išskirtinių patiekalų, moteris laidoje atviravo, kad tuo pat metu ji labai mėgsta ir paprastą lietuvišką virtuvę bei turguje įsigytas, šalies ūkininkų užaugintas daržoves.

Laidoje žinoma moteris juokavo, kad savo verslininkės karjerą ji iš tiesų pradėjo dar vaikystėje! Pasirodo, kad ir pati V.Siegel kadaise yra prekiavusi turguje.

V.Černiausko nuotr./Viktorija Siegel laidoje „Virtuvės istorijos“
V.Černiausko nuotr./Viktorija Siegel laidoje „Virtuvės istorijos“

„Vaikystėje labai daug laiko praleisdavau su savo mylima prosenele. Ji, kaip ir visa mano šeima, gyveno Klaipėdoje. Ten ji turėjo didžiulį sodą, kuriame mes kartu augindavome daržoves, o vėliau veždavome jas parduoti į vietinį turgelį. Prisimenu, kaip pardavinėdavau pomidoriukus, agurkus ir įvairias kitas daržoves. Iš tiesų, man iki pat šiol skaniausias maistas yra grietinė su pomidorais, agurkais ir svogūnų laiškais“, – šypsojosi garsi moteris.

V.Černiausko nuotr./Viktorija Siegel laidoje „Virtuvės istorijos“
V.Černiausko nuotr./Viktorija Siegel laidoje „Virtuvės istorijos“

Prisiminusi savo vaikystę, Viktorija laidoje papasakojo ir apie savo vaikus bei jų valgymo įpročius. Moteris neslėpė, kad mažasis jos sūnus valgo kone viską, tačiau dukra Nicolė yra ženkliai išrankesnė...

„Aš pati nesu išranki maistui, tačiau yra patiekalų, kurių negaliu valgyti dėl sveikatos priežasčių. Ko nevalgau nuo pat vaikystės, tai kepenėlių. Jos man yra visiška vaikystės trauma. Tėvai versdavo jas valgyti po 2-3 kartus į savaitę, nes sakydavo, kad tai – labai sveika...“ – prisiminė ji.

V.Černiausko nuotr./Viktorija Siegel laidoje „Virtuvės istorijos“
V.Černiausko nuotr./Viktorija Siegel laidoje „Virtuvės istorijos“

O štai savo namų virtuvėje Viktorija stengiasi gaminti tai, ką mėgsta jos vaikai. „Dažnai tai būna įvairūs kotletukai, sumuštinukai ir kitokie patiekalai. Nemėgstu stovėti prie 10 skirtingų puodų, todėl gaminu tai, ką valgytų jie abu. Mano mažasis sūnus dar nėra išrankus – ką duodu, tą valgo. Tačiau Nicolė jau yra tame gyvenimo etape, kai stengiasi lavinti skonį, todėl su ja yra sudėtingiau. Ji pati renkasi, ką valgyti, todėl dažnai gaunu pastabų, ko neturėčiau dėti į patiekalus“, – juokėsi laidos viešnia.

Išvydus Viktoriją, retas kuris pasakytų, kad moteris mėgsta sočiai pavalgyti. Vis dėlto nepriekaištingomis kūno linijomis stebinanti moteris laidoje atviravo, kad valgo viską – save ji priversta stabdyti tik ties tais produktais, kurių netoleruoja jos organizmas.

V.Černiausko nuotr./Viktorija Siegel laidoje „Virtuvės istorijos“
V.Černiausko nuotr./Viktorija Siegel laidoje „Virtuvės istorijos“

„Prieš kelerius metus nesupratau, kodėl pablogėjo mano sveikata. Galvojau, kad kaltas stresas, kosmetika ir kiti dalykai. Nuolat keičiau patalynes ir išbandžiau viską, kas tik atrodė įmanoma. Vis dėlto nusprendusi pasidaryti maisto netoleravimo testą, sužinojau, kad netoleruoju glitimo bei laktozės. Iš pradžių man buvo šokas – nežinojau, ką reikės valgyti. Tačiau šiai dienai esu atsisakiusi beveik visų pieno produktų – stengiuosi juos keisti į ožkos produktus“, – pasakojo ji.

V.Černiausko nuotr./Viktorija Siegel laidoje „Virtuvės istorijos“
V.Černiausko nuotr./Viktorija Siegel laidoje „Virtuvės istorijos“

Tiesa, Viktorija netoleruoja ir taip savo mėgstamų pomidorų. „Žinoma, aš ir toliau juos valgysiu, nes jau ir taip atsisakiau daug įvairiausių dalykų – pavyzdžiui, makaronų. O esu didžiulė itališkos virtuvės gerbėja! Svarbu suprasti, kad tu negali gyventi kaip kalėjime ir savęs nuo visko atriboti, todėl tam tikrus ingredientus palieku, tik stengiuosi mažinti jų suvartojimą. Visgi, puiku, kad dabar yra įvairiausių produktų alternatyvų, todėl badu tikrai nemirsiu“, – dalinosi V.Siegel.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?