Šiemet Velykoms ji iškepė šventinį varškės pyragą su ananasais, kurį vadina vienu iš savo „firminių“ desertų, ir su Žmonės.lt pasidalijo jo receptu.
„Pyragus man patinka kepti vien todėl, kad reikia pasikliauti intuicija, reikia viską paskaičiuoti ir niekada tiksliai nežinai, kaip pavyks. Priešingai nei gaminant kokias salotas ar sriubą, kai gaminimo eigoje gali paragauti, kažko dar įberti, kažkuo pagardinti. Tešlos juk nepriragausi“, – juokiasi Vaida.
Ilgąjį Velykų savaitgalį ji su šeima tradiciškai švenčia Šakių rajone. Ten į giminaičių sodybą susirenka visi artimiausi, prie bendro vaišių stalo sėda apie dešimt žmonių.
„Nelaužome tradicijų, kol galime visi susiburti drauge, tol būtinai tą darome. Apskritai, Velykos man labai graži šventė. Gal todėl, kad ir gamta nubunda, jau kvepia pavasariu, kažkaip ir nuotaika pakilesnė. Labai smagu jų laukti ir kartu atšvęsti“, – sakė Vaida.
Kasmet Velykų rytą ji su šeima apsilanko bažnyčioje, pagalvoja apie Velykų tradicijas. „Norisi, kad šventė netaptų vien tik prisėdimu prie stalo ir gausiu prisivalgymu. Todėl prisigalvojame visokios veiklos“, – pasakojo pašnekovė.
Tačiau šventiniam stalui ji negaili dėmesio: ne tik paruošia kokių gardžių patiekalų, bet ir pagražina stalą dekoratyviomis detalėmis, turi kelis mėgstamus indų serviravimo būdus. „Negaliu sakyti, kad darau kažką labai ypatingo, tačiau man svarbu estetika, norisi truputį pasipuošti. Juk prie gražaus stalo ir susėsti visiems smagiau, jaukiau“, – kalbėjo Vaida.
Velykų stalą šiemet ji puošia ir sūnaus Ato margintais kiaušiniais. „Jis jau paaugęs, dabar jau irgi prisideda prie margučių dažymo. Nupirkome jam specialų rinkinį dažymui. Reikia duoti pasireikšti vaiko fantazijai“, – šyptelėjo Vaida.
Su Žmonės.lt skaitytojais Vaida pasidalino šventinio varškės pyrago su ananasais receptu:
Jums reikės:
Tešlai
120 g sviesto
¾ stiklinės cukraus
2 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis
Įdarui
Skardinė konservuotų ananasų (apie 400 g)
300 g varškės
200 ml grietinėlės
1 kiaušinis
½ stiklinės cukraus
150 g migdolų drožlių
1 a.š. cinamono
2 a.š. vanilinio cukraus
Gaminimas:
Dubenyje išsukti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį, po truputį berti miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti. Gauta tešla padengti sviestu išteptą kepimo skardą. Geriausia naudoti kepimo formą su nuimamais kraštais. Ant tešlos sudėti smulkiai supjaustytus ananasų gabalėlius.
Kitame dubenyje varške sumaišyti su kiaušiniu, cukrumi, grietinėle, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Gautą masę užpilti ant ananasų gabalėlių.
Galiausiai pyragą reikia apibarstyti migdolais ir pašauti į orkaitę. Kepti 180 C orkaitėje apie 50 min. Iškepus palaukti kol atauš, geriausia palikti per naktį šaldytuve ir valgyti kitą dieną.
TAIP PAT SKAITYKITE: Neringa Šiaudikytė pasidalijo velykinio lašišos pyrago receptu: greita, lengva ir skanu
TAIP PAT SKAITYKITE: Svečiuose pas Nataliją Martinavičienę: papuošalų kūrėja atskleidė savo šeimos velykinius ritualus