Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidas Baumila pašalintas iš rinkimų kovos Vilniaus miesto savivaldybėje

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį išbraukė 11 pretendentų dalyvauti savivaldos rinkimuose, nes jie nepateikė ar pavėlavo pateikti turto, pajamų ir interesų deklaracijas.
Vaidas Baumila
Vaidas Baumila / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Tarp išbrauktųjų – ir dainininkas Vaidotas Baumila, siekęs dalyvauti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos rinkimuose su visuomeniniu rinkimų komitetu „Judėk, Vilniau“.

VRK duomenimis, V.Baumila nepateikė dalies pareiškinių dokumentų – turto ir pajamų bei interesų deklaracijų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vaidas Baumila – vėl vienišas: išsiskyrė su stiliste Monika Jasionyte

15min primena, kad „Judėk, Vilniau“ kandidatų sąraše yra ir daugiau žinomų pavardžių: Vytauto Didžiojo universiteto profesorius, krepšinio treneris Rūtenis Paulauskas, olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, penkiakovės pasaulio čempionas Justinas Kinderis, krepšinio komentatorius Vaidas Čeponis.

„Džiaugiamės, kad idėja išjudinti Vilnių patikėjo tiek daug miestiečių, kurių dalis ryžosi kandidatuoti į savivaldybės tarybą“, – gruodžio pabaigoje, pristatydamas kandidatus, pranešė visuomeninis komitetas.

Iš rinkimų kovos pašalintų politikų yra Kaišiadorių, Kauno miesto, Kelmės, Klaipėdos rajono, Marijampolės, Mažeikių, Šiaulių miesto, Vilniaus miesto savivaldybėse.

Klausimų dėl deklaracijų VRK iš viso turėjo 39 pretendentams, tačiau 28-iems iš jų leista pataisyti technines klaidas – neteisingai nurodytą kodą, patikslinti ataskaitinio laikotarpio datą ir pan.

Ketvirtadienį VRK dar spręs dėl 95 politikų, norinčių dalyvauti savivaldos rinkimuose, bet ne dėl nedeklaravusių ar per vėlai deklaravusių gyvenamąją vietą toje savivaldybėje, į kurios tarybą norėtų būti išrinkti.

Kovą vyksiančiuose savivaldos rinkimuose iš viso pageidauja dalyvauti 14 tūkst. asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas