Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdemaras Frankonis trankiai sutiko 75-ąjį jubiliejų: šventė įsimintina ne tik dėl sukakties

Vilniaus muzikos scena spalio 19-ąją šventė ypatingą progą – Valdemaras Frankonis, gyvoji Lietuvos muzikos legenda, paminėjo savo 75-ąjį gimtadienį. Kaip ir pridera scenos ikonai, Frankonis šventę paminėjo būdamas ten, kur jau daugiau nei 50 metų žavi publiką – scenoje. Jubiliejus buvo įsimintinas ne tik dėl sukakties, bet ir dėl koncertinės programos, pradėjus nuo rock'n'rollo, džiazo ir bliuzo melodijų, vakarą vainikavo vienas ryškiausių Frankonio projektų – „Žvaigždžių kvartetas“.
Valdemaras Frankonis
Valdemaras Frankonis / A.Stanislovaičio nuotr.

Vakaro metu klube „Legendos“ skambėjo energingas rock’n’roll’as, klasikinės melodijos ir kūriniai, kuriuos gerbėjai myli jau daugelį metų. Finaliniu akordu tapo „Žvaigždžių kvarteto“ pasirodymas, subūręs ne tik legendinę grupę, bet ir įkvepiantis publiką švęsti gyvenimą su muzika. Frankonis šią grupę įkūrė dar 1995-aisiais, o nuo 2000-ųjų pats jai vadovauja. Šis kvartetas, neabejotinai tapęs lietuviškos estrados deimantu, tęsia savo veiklą iki šiol, koncertuodamas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Valdemaras Frankonis gimė 1949 m. spalio 30 d. Vilniuje ir nuo ankstyvų metų rodė meilę muzikai. Baigęs mokslus Lietuvos valstybinėje konservatorijoje (dabar Muzikos ir teatro akademija), jis pradėjo dainavimo ir pedagoginę karjerą. 1979 m. Frankonis pradėjo dėstyti Tallat-Kelpšos aukštesniojoje muzikos mokykloje, kur iki šiol formuoja jaunus talentus, perteikdamas savo patirtį ir meilę muzikai.

Audrius Stanislovaičio nuotr./2024-10-19 Valdemaro Frankonio jubiliejus (29)
Audrius Stanislovaičio nuotr./2024-10-19 Valdemaro Frankonio jubiliejus (29)

Valdemaras Frankonio pasiekimai scenoje yra neabejotini – daugiau nei 1 500 koncertų, tarptautiniai festivaliai, laureato vardai ir dešimtys labdaros renginių. Valdemaro talentas koncertuoti Europoje, Amerikoje, Azijoje ir Afrikoje, atlikti dainas įvairiomis kalbomis, atskleidžia jo universalumą ir atsidavimą scenai. Be to, jo bendradarbiavimas su broliu Algiu, A. Šabaniausku, orkestru „Trimitas“ ir daugybe kitų muzikos žvaigždžių, suformavo nepakartojamą muzikos palikimą.

Audriaus Stanislovaičio nuotr./Valdemaro Frankonio jubiliejus
Audriaus Stanislovaičio nuotr./Valdemaro Frankonio jubiliejus

Valdemaras Frankonis dalyvavo daugybėje televizijos laidų, įskaitant LRT jubiliejinius renginius, tokius kaip „LRT – 100“ Gala koncertas, „Dainų daina“, „Geriausi mūsų metai“ ir kitose. Be muzikos atlikėjo karjeros, jis aktyviai koncertuoja įvairiuose jubiliejuose ir sukaktuvių renginiuose, tokiose vietose kaip Lietuvos valstybės šimtmečio renginiai bei kompozitorių M.Tamošiūno, A.Raudonikio ir kitų paminėjimai.

Valdemaras Frankonis, dainininkas ir pedagogas, per savo gyvenimą ne tik kūrė, bet ir ugdė jaunąją kartą, palikdamas gilų įspaudą Lietuvos muzikos istorijoje. 75-ojo gimtadienio šventė klube „Legendos“ – tai dar vienas įrodymas, jog Valdemaras ir toliau tęsia savo neblėstantį ryšį su publika, o jo muzika skamba vis naujose kartose.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito