Sportas gyvai

Monika Liu į nakties sceną žengė su LNOBT orkestru: dirigavo Šumila, tarp klausytojų – Katleris

Monika Liu turi daug gerbėjų – tai paaiškėjo iš karto, vos tik festivalis „LNOBT Open“ pradėjo dainininkės koncerto su LNOBT simfoniniu orkestru bilietų prekybą. Viskas buvo iššluota per keletą dienų.
Monikos Liu ir LNOBT koncertas
Monikos Liu ir LNOBT koncertas / Vido Černiausko ir Martyno Aleksos nuotr.

Ir štai lauktasis vakaras atėjo – toks pat karštas, kaip prieš tai buvę festivalio vakarai. Monikos Liu gerbėjai užtvindė Valdovų rūmų muziejaus kiemą.

Programą, parengtą kartu su LNOBT simfoniniu orkestru ir jo vyriausiuoju dirigentu Ričardu Šumila, pati dainininkė vadina savo gyvenimo pasirodymu. Monika Liu neslėpė, kad klasikinė muzika jai buvo artima nuo pat mažens: „Slapta svajojau studijuoti operinį dainavimą, o čia gavau progą „pažaisti“ tokio stiliaus dainininkę. Bet iš tiesų koncerto programa labai įvairi, joje išbandau skirtingus charakterius. Geriausios mano dainos gimė, kai pradėjau jas kurti lietuvių kalba“, – akcentavo artistė.

Kone visus atliekamus kūrinius lydėjo atlikėjos pasakojimai apie jų atsiradimą ir su tuo susietus asmeninius prisiminimus. Dainų aranžuotes simfoniniam orkestrui parašė kompozitorius Jievaras Jasinskis.

Monikos Liu koncertas su LNOBT simfoniniu orkestru – jau trečiasis šiųmečio „LNOBT Open“ festivalio renginys. Liepos 1 ir 2 dienomis festivalį užbaigs legendinio choreografo Maurice‘o Béjart‘o įkurtos trupės „Béjart Ballet Lausanne“ atvežamas pasirodymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius