Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valinskas gaus mažiausiai vieną „Auksinį svogūną“

Nors etatinis vedėjas Arūnas Valinskas perlipo į kitą barikadų pusę, devintoji „Auksinių svogūnų“ teikimo ceremonija šiais metais tikrai tradiciškai įvyks balandžio 1-ąją dieną. Vienas renginio organizatorių Darius Lukoševičius ketvirtadienį Užupyje, Tymo turguje, susirinkusiems žurnalistams rimtu veidu sakė: „Tai turbūt bus patys blogiausi svogūnai, kiek jų buvo, nes kiekvienais metais jie būna blogesni“.
„Auksinių svogūnų“ pristatymas
„Auksinių svogūnų“ pristatymas / Alvydo Opulskio montažas
Temos: 2 Įvartis Svogūnai

Organizatoriai juokavo, kad šių metų ceremonija bus „drastiškai“ kitokia, nes svogūnų tikrai neteiks A. Valinskas.

„Ceremonijos jis neves, apdovanojimų neteiks, bet tikriausiai svogūną gaus, – sakė D. Lukoševičius. – Viena aišku, kad niekas nesiginčys, kad bent vieno svogūno jis nusipelnė. O šiaip mes svarstome nuo vieno iki dešimties – manau, kad įvairiose kategorijose mes surastume, už ką jam duoti.“

Kartais „Auksiniai svogūnai“ būdavo pikti, o dabar Lietuvoje visi yra pikti vieni ant kitų – todėl mes sau keliame uždavinį, kad šių metų svogūnai būtų atlaidesni. Kad žmogus galėtų su šypsena svogūną atsiimti ir prisipažinti: taip, aš prisidirbau.Per šių metų „Auksinių svogūnų“ ceremoniją bus pristatytas liūdnas politinis miuziklas apie skęstantį laivą „Lituanika“. Organizatorių tikinimu, jame nebus smagių dainų šou ar vyrų, persirengusių čigonais.

„Buvo kadaise toks laivelis, kuris skendo su muzika... O dabar mes irgi turime tokią situaciją, kai Lietuva siūbuoja į šalis, kartais bortu ir vandenį pasemia – tik muzikos nesigirdi. Tai mes norėtume, kad bent jau per balandžio 1-ąją ji skęstų linksmai ir su muzika“, – miuziklo idėją pristatė organizatoriai.

Šiais metais bus įteikti devyni „svogūniniai“ apdovanojimai – kiekvienam apdovanojimui renginio metu bus paskelbtos trys nominacijos. Vieną svogūną rinks tauta internetu. Dauguma apdovanojimų šiemet skambės kitaip, bet keli jų tradicijų nesulaužys.

„Visada būdavo tradicinė nominacija „Metų frazė“, ji tikrai išliks, nes šiais metais buvo labai daug nusišnekėjimų – nuo buvusio premjero Kirkilo iki dabartinio Kubiliaus. Ir mūsų draugas Valinskas šiais metais ne kartą nusišnekėjo, – šypsojosi A. Puklevičius. – Bet bus ir naujų nominacijų – pavyzdžiui, „Metų energetikas“. Nes praėję metai buvo itin derlingi Lietuvos energetikai.“

„Auksinius svogūnus“ ves du profesionalai Kristina Kazlauskaitė ir Vytautas Šapranauskas, o jiems padės du mėgėjai komikai – Justinas Jankevičius bei Modestas Vaišnoras, kurie yra šių metų televizijos debiutantai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Auksinis svogūnas“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Auksinis svogūnas“

„Kartais „Auksiniai svogūnai“ būdavo pikti, o dabar Lietuvoje visi yra pikti vieni ant kitų – todėl mes sau keliame uždavinį, kad šių metų svogūnai būtų atlaidesni. Kad tai nebūtų labai skaudu kažkam, bet būtų smagu ir žmogus galėtų su šypsena tą svogūną atsiimti ir prisipažinti: taip, aš prisidirbau“, – teigė atlaidusis D. Lukoševičius.

„Auksinių svogūnų 2009“ ceremonija vyks balandžio 1-ąją dieną „Forum Palace“, „Balso“ klube. Tiesioginė renginio transliacija per TV3 nuo 19.15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas