Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Velykos karantine užvaldė internetą: koronavirusiniai margučiai, dovanos izoliuotiems ir rytas budėjime

Nuo pat sekmadienio ryto miestuose skamba bažnyčių varpai, o prie stalo renkasi šeimos nariai. Gausaus stalo bei gražiausių margučių nuotraukomis garsenybės dalijasi ir socialiniuose tinkluose, nors šiemet Velykos išties išskirtinės.
Velykos karantine užvaldė internetą
Velykos karantine užvaldė internetą / Socialinių tinklų nuotr.

Jau šeštadienį feisbuke ir instagrame pasipylė šventiškos nuotraukos – visi ruošiasi Velykoms, išskirtiniais būdais margina kiaušinius, gamina patiekalus. O sekmadienį žinomi žmonės gerbėjams ir bičiuliams siunčia šilčiausius linkėjimus nuo šventinio stalo. Šį kartą – virtualius, nes visi geranoriškai pakluso prašymams likti namie.

Marius ir Renata Jampolskiai velykines dirbtuves atidarė irgi šeštadienio vakarą, o prie margučių dažymo prisijungė visi šeimos nariai. Velykų rytą Jampolskių šeima taip pat surengė varžytuves, kurio margutis nuriedės toliausiai.

Vis dėlto prodiuseriui Dominykui Kubiliui pasidžiaugti ramiu šventiniu rytu neteko, nes vyras šiuo metu budi Ukmergės rajone ir kaip šaulys prižiūri, kad lietuviai laikytųsi valstybės nurodymų.

„Po 12 valandų, praleistų budėjime, galima kartoti dar kartą ir dar kartą, mes sunkiausią valandą TIKRAI susitelkiame ir įsijungia kažkoks kitas, nepaaiškinamas sraigtelis, kurio turbūt įprastomis gyvenimo sąlygomis ir su didžiausiomis pastangom nepavyktų įjungti. Tai bendrystė, supratingumas, pagarba vienas kitam ir svarbiausia atsakomybė už save ir už savo artimą. Atrodo, kaip eilutės iš super teisingo vadovėlio ar maldaknygės, BET tokia yra realybė, tokiais mes šiandien esame“, – rašė D.Kubilius.

View this post on Instagram

Šios Šv. Velykos kitokios ir atrodytų liūdnesnės...Miestai uždaryti, gatvės tuščios, nėra galimybės, kaip ir kiekvienais metais, visai giminei susėsti prie vieno velykinių pusryčių stalo... Tačiau yra vienas svarbus BET! Po 12val.praleistų budėjime Ukmergės raj. galima kartoti dar kartą ir dar kartą, mes sunkiausią valandą TIKRAI susitelkiame ir įsijungia kažkoks kitas, nepaaiškinamas sraigtelis, kurio turbūt įprastomis gyvenimo sąlygomis ir su didžiausiom pastangom nepavyktų įjungti. Tai bendrystė, supratingumas, pagarba vienas kitam ir svarbiausia atsakomybė už save ir už savo artimą. Atrodo, kaip eilutės iš super teisingo vadovėlio ar maldaknygės, BET tokia yra realybė, tokiais mes šiandien esame! Per 12 val. tik viena moteriškė parodė nepasitenkinimą, kad yra stabdoma ir tikrinami jos dokumentai, tik keli jaunuoliai buvo priversti nusivilti ir apsukti automobilius, nors į miestą juos vedė sunkiai tramdoma meilė:) Dauguma vairuotojų iškart su paruoštais dokumentais, su kaukėmis, šiek tiek išsigandę ir su atsiprašymais, kad važiuoja tik iš sodo... BET svarbiausia visą nejaukų procesą lydėjo šypsenos, padėkos, palinkėjimai stiprybės, sveikatos ir gražių švenčių. Istorijoje tai įrodėme ne kartą, o dabar dar kartą - kai sunku tampame iškirtine, unikalia tauta! Ir nesvarbu kas mes: verslininkai, tolimųjų reisų vairuotojai, studentai, sodininkai, įsimylėjėliai, ar mamos su automobilyje klegančiais vaikais - mes suprantame vienas kitą iš pusės žodžio, jaučiame kažkur giliai - jei išliksime vieningi, jei kantrybės nepritrūks tada tikrai viskas bus gerai! MES #stiprūskartu !!!! Su šventėm! #pelėdos #tėvynėslabui #tapkšauliu

A post shared by Dominykas Kubilius (@dominykas_kubilius) on

Velykinė nuotaika smarkiai jaučiama Kristinos Kaikarienės namuose, kuri pasistengė, kad ir net šiuo sunkiu laikotarpiu šeima pajustų šventinę dvasią.

„Gal kiek keista, kad plati giminė, kiekvienas už savo namų sienų...Kad stalas nenukrautas mišrainėmis ir vyniotiniais, bet tiek gerų, gražių minčių, nesiunčiau kiekvienam, svarbiam, mylimam, niekad. Apie kiekvieną pagalvojau, kiekvieną mintyse apkabinau“, – rašė K.Kaikarienė.

Velykas kartu su šeima sutiko ir renginių vedėjas Remigijus Žiogas. Žinomas vyras neslepia, kad jiems tai – ypatinga diena, kuri tokiu laikotarpiu įgauna dar daugiau šiltumo, nuoširdumo.

Šventinė nuotaika jaučiama ir buvusios atlikėjos Elenos Puidokaitės-Atlantos namuose. Žinoma moteris pasidžiaugė, kad šiemet jai neteko vargti prie margučių, o įspūdingais kūriniais pasirūpino jos dukra Saulė.

Prodiuserė Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė pasirūpino ne tik įspūdinga Velykų kompozicija, bet ir pagalvojo apie kitus. Savo rankomis sukurtą kūrinį ji padovanojo izoliacijoje esančiai draugei.

O dizaineris Aleksandras Pogrebnojus savo išmonę ir fantaziją pademonstravo sukūręs išties išskirtinį margutį, kuris, autoriaus teigimu, išties primena COVID-19 virusą.

Išskirtinį sveikinimą sukūrė ir humoristas, aktorius Viačeslavas Mickevičius, padovanojęs smagų magijos triuką.

Sveikinimus su šeima siuntė ir politikas Arvydas Anušauskas. Kartu su žmona Lina Anušauskiene jie Velykas pirmą kartą švenčia trise.

Patriotiškus sveikinimus Velykų proga siuntė ir aktorė Larisa Kalpokaitė su vyru, aktoriumi Jonu Braškiu.

Pačių gražiausių švenčių Lietuvai linkėjo ir atlikėja Gabrielė Rutkauskienė. Kartu su dukra ji nudažė gausų kiekį margučių, kurie savo spalvomis skelbė apie ateinantį pavasarį.

Įspūdingą margutį, kurį panaudodama raudoną kopūstą, sukūrė ir laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

Sveikinimus siuntė ir socialinių tinklų žvaigždė Viktorija Siegel su sužadėtiniu, verslininku Danieliumi Bunkumi. Šeima šventes sutiko namie, su dukra Nicole.

Tik savo šeimos rate Velykas sutiko ir Ineta Puzaraitė-Žvagulienė su vyru Ąžuolu Žvaguliu ir vaikais.

Save tarsi velykiniu margučiu pavertęs atlikėjas Vidas Bareikis linkėjo, kad šios šventės būtų linksmos, šiltos ir, svarbiausia, šeimyniškos.

Velykų išvakarėse dažytais margučiais socialiniuose tinkluose pasidalijo ir mados prognozuotoja Marija Palaikytė.

Sveikinimu pasidalijo ir drabužių kūrėja Indrė Kvedarienė, pripažinusi, kad Velykos jai yra išties labai svarbi ir praminga šventė. Minėdama vieną gražiausių pavasario švenčių, ji linkėjo žmonėms atgimti tauresniais.

Gražių švenčių linkėjo ir Algirdas bei Milisandra Radzevičiai, pademonstravę savo dažytus margučius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas