Restoranų dieno idėja gimė 2011 m. balandį Helsinkyje. Trys draugai kalbėjosi apie svajonę atidaryti savo restoraną ir nusprendė, kad atėjo metas veikti. Jiems kilo mintis atidaryti vienos dienos restoraną. Savo idėja jie pasidalijo „Facebook“ paskyroje, sulaukė didžiulio palaikymo ir gegužę įvyko pirmoji Restoranų diena. Idėja išplito žaibiškai. Tų pačių metų rugpjūtį surengtoje antrojoje Restoranų dienoje jau dalyvavo 200 vienadienių restoranų visoje Suomijoje, o 2012-ųjų vasarą – net 782 restoranai Suomijoje, Lenkijoje, Jungtinėje Karalystėje, Islandijoje, Japonijoje, Kanadoje. Dabar šios šventės vyksta keturis kartus per metus – vieną kartą per sezoną.
Prie šios gražios idėjos prisijungė ir renginius organizuojančios bendrovės „Menai & Renginiai“ režisierė E.Purauskytė su komanda.
Šiais metais į vėlyvus pusryčius susirinko nemažas būrys garsenybių, kurios jau ne vienerius metus užsuka pas Eriką. Tačiau šį kartą buvo ne tik minima Pasaulinė restoranų diena, bet ir švenčiamas Eglės Skrolytės gimtadienis. Moteris vasario 16 dieną atšventė savo 33-ąjį gimtadienį.
Tad nenuostabu, kad draugai atskubėjo su dovanomis. Štai žurnalistas Saugirdas Vaitulionis Eglei padovanojo taurę su auksine žuvele ir palinkėjo, kad ši išpildytų visus jos norus. Į vėlyvus pusryčius taip pat užsuko ir Skaiva Jasevičiūtė, Baiba Skurstenė, Urtė Šilagalytė, Mantas Wizardas, Nerija Makarskaitė ir Saulius Ivanauskas ir kiti.
Luko Balandžio nuotr./Vėlyvų pusryčių akimirka |