Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vido Bareikio vadovaujamo teatro atidaryme – žvaigždžių improvizacijos be ribų

Vido Bareikio vadovaujamas teatro judėjimas su trenksmu pradėjo naująjį sezoną. Kaip ir vertėtų tikėtis iš „No theatre“, susirinkusiųjų svečių šeštadienio vakarą laukė daugiau nei teatras.
„No Theatre“ 8-ojo sezono atidarymas
„No Theatre“ 8-ojo sezono atidarymas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Naujasis improvizacijų šou „Dėžė“, kuriuo ir buvo atidarytas sezonas, pritraukė pilną salę žiūrovų, žinomų scenos, tokių kaip, aktorius Arūnas Sakalauskas, reperis Ironvytas, kūrėja ir atlikėja Jurga Šeduikytė, ir ypatingus vakaro svečius – režisierių ir scenaristą Tadą Vidmantą, laidų vedėją Gerūtą Griniūtę, ir R.Cicino trupės šokėją, šokių grupės „Rokada“ vadovę Mariją Damaševičiūtę. Renginys tapo galimybe žiūrovams gyvai susipažinti ir pamatyti scenos įžymybes visiškai kitu kampu, už TV dėžės ribų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Režisierius Tadas Vidmantas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Režisierius Tadas Vidmantas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„No Theatre“ 8-ojo sezono atidarymas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„No Theatre“ 8-ojo sezono atidarymas

Sezono atidarymas tapo ir galimybe žiūrovams susitikti su naujais, jaunais „No theatre“ aktoriais, kurie drauge su vakaro svečiais scenoje kūrė improvizacijas bei atliko publiką nustebinusias savo pačių kurtas dainas.

„Pirmiausia, esame teatro judėjimas, tačiau šiuolaikinis teatras apima daug daugiau nei režisūra ar vaidyba. Aktorius turi būti ne tik aktoriumi, bet ir visapusišku atlikėju. Esame gyvas, „judantis“ teatras, todėl kiekvienas iš „No theatre“ jaunosios kartos aktorių, šiuo metu studijuojančių LMTA, neapsiriboja vaidyba, o skleidžia ir kitus talentus – muzikai, šokiui“, – komentavo V.Bareikis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vidas Bareikis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vidas Bareikis

„Ištikimi „No theatre“ žiūrovai žino, kad mes visuomet stengiamės būti arti žiūrovo ir drauge su žiūrovu. Būtent todėl net pačių ištikimiausių žiūrovų nevadinu gerbėjais. Šiandieninis teatras nebrėžia ribos tarp žiūrovo ir aktoriaus ar režisieriaus, jis suartina. Gyvename tomis pačiomis temomis ir todėl džiaugiuosi, kad per tokius renginius, kaip „Dėžė“, turime galimybę pakviesti žiūrovus drauge kalbėtis, improvizuoti, juoktis – ne tik renginio, bet ir vakarėlio metu. Daugelyje šalių, kuriose teatras yra mylimas ir puoselėjamas, galimybė žiūrovams ir trupei pabendrauti „nulipus nuo scenos“ jau tapo neatsiejama teatro kultūros dalimi. Šią tradiciją, kuri pas mus dar jauna, stengiamės puoselėti ir Lietuvoje“, – sakė V.Bareikis.

Kadangi norinčiųjų dalyvauti šou žiūrovų buvo daugiau, nei gali sutalpinti kamerinė salė, kurios įrašą internetu galėsite pamatyti jau netrukus „No Theatre“ „Youtube“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius