Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vienas sėkmingiausių verslininkų Ilja Laursas: „Ateityje žmogus turės pinigų net nedirbdamas“

Tikriausiai sutiksite, kad prie kompiuterio ekrano palinkęs senjoras, poeziją kuriantis robotas ar išmaniųjų sistemų valdomas namas šiandien jau nebenustebins nė vieno. Verslininkas, investuotojas, kadaise net patį „Facebook“ imperijos įkūrėją Marką Zuckerbergą konsultavęs Ilja Laursas sako, kad ateityje technologijų pažanga tik didės ir sukurs tokią laimės ekonomiką, kurioje žmogus turės pinigų net nedirbdamas.
Ilja Laursas
Ilja Laursas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Danija jau šiandien gali kiekvienam mokėti po 10 tūkst. eurų kasmet už tai, kad esi pilietis, ir taškas“, – LNK laidoje „Bus visko“ pasakojo vienas sėkmingiausių mūsų šalies verslininkų.

Dirbtinio intelekto erai vis labiau keičiant mūsų gyvenimus, vieni baiminasi, jog sparčiai tobulėjančios technologijos ateityje gali visiškai pakeisti žmogų, tačiau yra ir tokių, kurie į skaitmeninę transformaciją žvelgia kur kas pozityviau.

Štai žymus verslininkas ir investuotojas Ilja Laursas tikina, kad technologijų pažanga ne tik didina darbo vietų skaičių, tačiau ir leidžia kur kas daugiau užsidirbti, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

LNK nuotr./Ilja Laursas
LNK nuotr./Ilja Laursas

„Tačiau tik tiems, kurie mokosi pasitelkti technologijas ir geba jas sumaniai įdarbinti, didėja reikalavimai našumui. Jeigu anksčiau per dieną žurnalistas turėjo parašyti vieną straipsnį, tai dabar pasitelkiant dirbtinį intelektą gali parašyti visą šimtą, dėl to didėja ir atlyginimas“, – laidoje apie išmaniųjų technologijų naudą kalbėjo Ilja.

Vyras įsitikinęs, kad žmonės privalės prisitaikyti prie besikeičiančio pasaulio, kitaip taps nereikalingu, tačiau tiems, kurie sugebės transformuotis, pasak Laurso, pavyks gauti tas pačias arba net gerokai didesnes pajamas investuojant gerokai mažiau laiką.

Viena didžiausių rizikų galėtų tapti tai, kad žmonės taps nemotyvuoti ir nebenorės dirbti apskritai. Kita vertus, gaudami pastovias pajamas, žmonės nesikankintų nemėgstamuose darbuose vien dėl būtinybės aprūpinti save ir šeimą. Jie būtų labiau linkę įsitraukti į širdžiai artimas, nors nebūtinai pelningas, veiklas.

Asmeninio albumo nuotr./Ilja Laursas
Asmeninio albumo nuotr./Ilja Laursas

„Ta transformacija, jeigu netyčia įvyktų, kad atskirai gauni pajamas kaip pilietis, atskirai prasmingą veiklą darai dėl to, kad tau įdomu, tave veža, tu jautiesi laimingas, prasmingas ir panašiai“, – pasakojo Ilja, kurio įsitikinimu, toks modelis būtų gerokai tvaresnis ir žmones padarytų gerokai laimingesnius. Laidoje vyras pasidalino liūdna statistika, pasak kurios, tiek Amerikoje, tiek Europoje apie 70 % žmonių nesijaučia laimingi darbe.

Daugybę metų investicijomis besidomintis, o kadaise ir turtingiausių Lietuvos žmonių sąraše atsidūręs Ilja sako, kad su sparčiai besivystančia robotizacija bei dirbtiniu intelektu pravartu ne tik susidraugauti, tačiau ir į juos investuoti. Šios kalbos ne iš piršto laužtos, mat būtent technologijų išmanymas Iljai Laursui gyvenime atnešė milijonus siekiančius turtus ir pavydėtiną sėkmę versle. O viskas prasidėjo vos ketverių, kai gūdžiu sovietmečiu Radioelektronikos fakultete dirbusi Iljos mama jį su broliu retkarčiais pasiimdavo į darbą, leidusį prisiliesti prie tuo metu mažai kam pažinto įrenginio – kompiuterio.

„Bus visko“ – antradienio vakarą, 20 val., per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas