Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Viktorija Jakučinskaitė Kalėdų eglę dabina sausainiais ir dukrų gamintais žaislais

Kalėdos – didžiausia šeimos šventė metuose, kai visi artimiausi susirenka prie vieno stalo. Prie vieno stalo visa šeima Kūčių ir Kalėdų vakarą susėdo ir drabužių dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės namuose. Vilniaus Žvėryno rajone įsikūrusi menininkė su vyru Vitalijumi Jančenkovu net specialiai įsigijo didžiulį stalą, prie kurio šiemet laukė apie 20 žmonių.
Viktorijos Jakučinskaitės namai
Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi Jančenkovu ir dukra Ieva / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nemėgstame sureikšminti įvairių progų, tačiau Kalėdos – neeilinė šventė. Tuomet suvažiuoja mamos, sesės, į Lietuvą sugrįžta giminės iš užsienio. Ne kasdien pavyksta visus suburti prie vieno stalo“, – Žmonės.lt sakė V.Jakučinskaitė.

Jau antrus metus iš eilės Kūčias dizainerės šeima švenčia jų su V.Jančenkovu namuose. Kasmet visi giminaičiai susitaria, kas ką pagamins, kas kokiu patiekalu nustebins, kiekvienas atsiveža po kokį savo paruoštą skanėstą.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Viktorijos Jakučinskaitės namai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi Jančenkovu
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Viktorijos Jakučinskaitės namai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Viktorijos Jakučinskaitės namai

„Metai iš metų ant stalo privalomi tie patys klasikiniai patiekalai – balta mišrainė, silkė pataluose. Apskritai silkę ruošiame įvairiai – mama gamina su grybais, aš su burokėliais. Tačiau kasmet stengiamės ir ką nors naujo patiekti. Per Kalėdas vienais metais būna antis, kitais kalakutas, kokia nors geresnė žuvis“, – pasakojo V.Jakučinskaitė.

Ypatingą dėmesį ji visuomet skiria stalo dekorui. „Man labai svarbu gražios staltiesės – visuomet derinu trijų, kelių skirtingų audinių spalvų staltieses, nes vien šviesios atrodo nuobodžiai, patinka, kai yra kontrastas. Stalo neįsivaizduoju ir be žvakių, tačiau papuošimais neperkraunu. Patiekalai, kuriuos ruošiame dažniausiai būna labai dekoratyvūs, todėl ir pats stalas atrodo labai puošniai“, – sakė dizainerė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Viktorija Jakučinskaitė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Viktorija Jakučinskaitė

Šventiškai atrodo ne tik stalas, bet ir patys namai – juose gausu puošnių detalių, kalėdinių dekoracijų, namuose stovi kone lubas stovinti gyva eglė. Ją kaip ir kasmet papuošė dvi Viktorijos dukros Veronika (11) ir Ieva (8).

„Šiemet labai norėjau gyvos eglės. Anksčiau ilgus metus puošdavom dirbtinę, tačiau pernai nusprendėm, kad laikas su ja atsisveikinti. Dukros papuošė eglę savos gamybos žaislais iš netikros tešlos, pačių keptais sausainiais“, – kalbėjo V.Jakučinskaitė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Viktorijos Jakučinskaitės namai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Viktorijos Jakučinskaitės namai

Kalėdinių sausainių kepimas – neatsiejama švenčių dalis. Pasak dizainerės, prieš keletą metų išmokusios kepti sausainius dukros reikalauja laikytis tradicijos. „Nesvarbu, ar nėra laiko, ar nuotaikos – sausainius kepame visuomet“, – kalbėjo ji.

Dizainerė juokėsi, kad sausainiais puošta eglė itin patinka jų šeimos nariui katinui, todėl dauguma valgomų žaisliukų teko kabinti aukščiau, kad šis nepasiektų.

„Vis tenka pataisyti tą eglę, o tai katinas vis išdarko. Bet... ir jam šventės“, – linksmai kalbėjo V.Jakučinskaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: 

Šventėms namus išpuošusi Katažina Zvonkuvienė jau 25 metus laikosi tos pačios Kūčių tradicijos

Natalijos Bunkės naujuose namuose sužibo Kalėdų eglė: „Nemėgstu pigių ir banalių žaislų“

Daiva Tamošiūnaitė Kalėdų neįsivaizduoja be dukros Adelės kepinių ir žemaitiškų patiekalų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos