Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Viktorija Siegel susivienijo su žinomomis moterimis: senoliams tikisi surinkti 20 tūkst. eurų

Viktorija Siegel kartu su kitomis žinomomis moterimis nusprendė įgyvendinti socialinę iniciatyvą, kuria siekiama pagelbėti didžiausioje rizikoje atsidūrusiems senyvo amžiaus žmonėms. Žinoma moteris teigia norinti tinkamai išnaudoti socialinių tinklų teikiamą naudą, todėl visus skatina aukoti tiems, kuriems šiuo metu paramos reikia labiausiai.
Žinomos moterys skatina padėti vyresnio amžiaus žmonėms
Žinomos moterys skatina padėti vyresnio amžiaus žmonėms / Socialinių tinklų nuotr.

Dėl koronaviruso grėsmės griežtai prašoma vyresnio amžiaus žmonių likti namuose, tačiau ne visi gali pasirūpinti maistu ir būtiniausiomis prekėmis. Todėl į pagalbą įsitraukė žinomos moterys, kurios instagrame pasidalijo nuotrauka su prašymu nenumoti ranka ir paaukoti senjorams.

15min Viktorija Siegel pasakojo, kad ši iniciatyva gimė po pokalbio su žinomomis nuomonės formuotojomis, kurios socialiniuose tinkluose turi daug sekėjų. Jos pasitarusios nusprendė, kad šiuo metu tai yra puiki platforma, kuri gali suteikti pagalbą tiems, kuriems jos dabar reikia labiausiai.

„Šiuo atveju mes norime paremti senyvo amžiaus, nes, kai pagalvoji, kokią mažą pensiją ar pašalpą jie gauna, pasidaro baisu. Kainos Lietuvoje nėra mažos, ne visi turi anūkų, vaikų, kurie galėtų jais pasirūpinti. Galų gale, ne visi nueina į parduotuvę, galbūt kažkas prasčiau jaučiasi, galbūt bijo, nes raginama neiti į lauką, o būti namuose. Jie yra pažeidžiamiausi, todėl reikia labiausiai saugoti. Man ši tema labai jautri“, – kalbėjo V.Siegel.

Socialinių tinklų nuotr. /Žinomos moterys skatina padėti vyresnio amžiaus žmonėms
Socialinių tinklų nuotr. /Žinomos moterys skatina padėti vyresnio amžiaus žmonėms

Ji paatviravo, kad moterų tikslas yra surinkti 20 tūkst. eurų. Trečiadienio vakare pasidalijusios šia iniciatyva jos jau sukaupė 1800 eurų. Pati Viktorija džiaugiasi, kad žmonės prisideda prie gražios idėjos, todėl neketina nuleisti rankų.

„Mes sau prižadėjome, kad tikrai surinksime užsibrėžtą sumą ir nepasiduosime. Kiekviena iš mūsų turi nemažai sekėjų, kurie galėtų prisidėti prie labdaros. Niekada juk nežinai, kada viskas pasisuks taip, kad ir tau reikės kieno nors pagalbos rankos“, – šypsojosi Viktorija.

Ji pasakojo, kad jau nuo mažens buvo skatinama tėvų dalintis su kitais, pavyzdžiui, paaukoti žaislus, su kuriais nebežaidė, todėl socialinės akcijos dabar žinomai moteriai nėra svetimos. Viktorija sako, kad visada padeda kitiems, kai tik yra galimybė, o šiomis dienomis gelbsti ne tik vyresniuosius, bet ir savo iš užsienio grįžusius draugus.

„Danieliaus mama yra vyresnio amžiaus, todėl visada nuvežame jai maisto ir skatiname neišeiti iš namų. Bet padedu ne tik senyvo amžiaus žmonėms. Mano kelios draugės buvo grįžusios iš užsienio, saviizoliavosi, todėl pasisiūliau nuvažiuoti į parduotuvę, nusipirkti maisto. Per karantiną atsirado labai daug pasipiktinusių žmonių, turbūt dėl to, kad sėdi užsidarę namuose, o man atvirkščiai, norisi būti geresnei ir padėti“, – 15min sakė Viktorija.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus su dukra Nicole
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus su dukra Nicole

Tiesa, anksčiau Viktorija pasakojo padėjusi ir bičiulei Modestai Vžesniauskaitei, su kuria kartu dalyvavo jos socialinėse akcijose Lietuvoje bei užsienyje, skirtoms surinkti paramą sergantiems vaikams. O kartu su sužadėtiniu Danieliumi Bunkumi Viktorija prisipažino dažnai ne tik finansiškai bet ir materialiai padedanti socialinėms šeimoms.

„Aš retai apie tai kalbu, bet mes turime kelias šeimas, daug vaikų, kuriuos remiame pinigėliais, būtiniausiomis namų buitinėmis prekėmis. Žinot, kai kalbi garsiai, visi sako, kad reklamuojiesi, kai tyliai – sako, kad nedarai. Šiais laikais labai sunku įtikti žmonėms“, – liūdesio neslėpė Viktorija.

Ši iniciatyva gimė ir dėl atsiradusio laiko, kurį žinomos moterys nusprendė išnaudoti atsakingai. Pati Viktorija pripažįsta, kad jai trūksta veiklos, yra iš tų, kurie pripratę nuolat bėgti, skubėti.

„Pagaliau gyvenimas mus privertė sustoti ir pagalvoti, kad mažai skiriame laiko savo šeimos nariams, vaikams. Mes bėgame, skubame, nes svarbi karjera, darbai. O dabar visą savo laiką skiriu Nikolei, Danieliui, matau, koks vaikas laimingas, kad mama nuo ryto iki vakaro būna su ja namuose“, – sako moteris.

Prie šios iniciatyvos taip pat prisijungė vizažistė Oksana Pikul-Jasaitienė, grožio salono savininkė Kristina Ivanova, asmeninė trenerė Greta Lebedeva, vizažistė Deimantė Kazėnaitė, socialinių tinklų žvaigždės Inga Žuolytė, Simona Lipnė ir daugelis kitų.

Surinkti pinigais bus pervesti fondui, kuris rūpinasi senyvo amžiaus žmonėmis. Nuotoliniu būdu apmokyti savanoriai pasitelkiami atliepti būtinus izoliuotų žmonių poreikius:

• užtikrinti būtinų produktų paketų pristatymą izoliuotiems žmonėms;

• nuraminti, suteikti pirmąją psichologinę pagalbą telefonu;

• užtikrinti kitus individualius poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas