Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus burleskos festivalis grįžo su trenksmu: rinkosi ryškūs svečiai, o scenoje – erotiškas šou

Sostinėje prasidėjo burleskos festivalis „Vilnius International Burlesque Festival“. Rudens sensacija pernai tapęs įvykis renginių erdvėje „Kablys + Kultūra“ pristatė pirmuosius šių metų programos dalyvius. Penktadienio vakarą scenoje pasirodė Gyčio Ivanausko alter ego Gytis IV bei spalvingi artistai iš Lietuvos ir užsienio.

,,Šiais metais paruošėme dar niekur nematytą programą ,,Solar Eclipse”. Saulės užtemimo tema kvies žiūrovus pereiti šviesos ir tamsos pradus, paklaidžioti po įvairias vidines būsenas bei išgyventi dar nepatirtus jausmus. Neabejoju, jog publika bus sužavėta atlikėjų artistiškumu bei profesionalumu. Festivalio lankytojų taip pat lauks įspūdinga Arvydo Buinausko scenografija ir net keturi identiški šou, kurie tilps į penktadienio ir šeštadienio vakarus”, – teigė festivalio režisierius ir meno vadovas Deivydas Valenta. 

Svečių fotogalerija:

Šou fotogalerija:

Festivalyje pasirodo ir Toma Paraffine bei Gytis IV. Aktorių Tomos Vaškevičiūtės ir Gyčio Ivanausko įkūnijami personažai šį rudens užėmė konferansjė pareigas kūrybos ir kabareto namuose „Nijinsky III“, kur ir gimė mintis surengti pirmąjį tokį renginį Baltijos šalyje.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Burleskos festivalis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Burleskos festivalis

Pirmoji viešnia šių metų festivalyje – Berlyne gyvenanti ispanė Jacqueline Divoir. Scenoje ji atstovauja burleską ir siūlo unikalią moteriškumo bei erotikos dermę. Jos įžūlūs pasirodymai meta iššūkį visuomenės normoms, kviesdami tyrinėti patrauklumo ir atstūmimo sąvokas. Pasirodymų metu menininkė grakščiai kvestionuoja lolitos, fatališkos moters ir kitus pop kultūros įvaizdžius.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Burleskos festivalis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Burleskos festivalis

Taip pat festivalio programoje – ilgametis kultinio Amsterdamo klubo „SupperClub“ rezidentas Reverso, kuris baltas jo sienas nuspalvindavo kūniškais malonumais. Kaip pats vokietis sako, tai darydavo atrodymas kaip jauna paleistuvė, pasmaugta pono Skrybėliaus.

Kartu su šiais ir kitais užsienio svečiais tarptautinio Vilniaus burleskos festivalio scenoje pasirodo būrys „Nijinsky III“ šeimos narių: Bona Dawn, Edma, Luka Mokka, Miss Baby Doll, Morta Smith ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas