Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus centre – išskirtinis augintinis: su pavadėliu vedžiojamas paršelis Poršas

Vilniuje, Žveryno mikrorajone, gyventojus jau kuris laikas žavi su pavadėliu vedžiojamas išskirtinis augintinis – paršelis Poršas. Pastarąjį vietiniai jau praminė tikra rajono legenda ir jį sutikę fotografuoja, dalinasi nuotraukomis socialiniuose tinkluose.
Paršelis Poršas
Paršelis Poršas / Socialinių tinklų nuotr.
Temos: 2 Žvėrynas Gyvūnai

Poršo savininkai vengia viešumo, tačiau artimas šeimos draugas pasidalino, jog jo atsiradimo istorija kiek netikėta – vyras, norėjęs nustebinti savo draugę, jį tiesiog padovanojo. Tiesa, tikėjosi, kad dovanoja dekoratyvinį paršelį, kuris visą laiką išliks gana nedidelis. Deja, vėliau paaiškėjo, kad pardavėjai apgavo, o Poršas nesiliovė augęs.

„Pakliuvę į spąstus ir supratę, kad pirktas dekoratyvinis paršelis yra tikras kuilys, savininkai jo atiduoti ar parduoti nesvarstė – tiesiog plaukė pasroviui. O su pavadėliu Poršą pradėjo vedžioti jau nuo pat vaikystės, tebevedžioja ir dabar“, – Žmonės.lt teigė artimas šeimos bičiulis. Taip pat prideda, kad Poršo vardas – linksmas sąskambis tarp gyvūno pavadinimo ir prabangaus automobilių gamintojo „Porshe“.

Žvėryno gyventojai pastebi, kad Poršas turi lyg tam tikrą rutiną – kasdien vedžiojamas maždaug tuo pačiu metu ir tais pačiais takais.

Taip pat sako, kad Poršas nėra agresyvus, aplinkinius prisileidžia gana arti, o vaikai dažnai jį tiesiog apspinta, pašeria jo pamėgtais slyvų kauliukais ir džiaugiasi šiuo ne kasdieniu naminiu gyvūnu. Tačiau nuo glostymo atbaido jo iltys.

Kiti gyvūnai jo į savo draugiją neprisileidžia – karts nuo karto paršėlį užpuola šunys. O vieno tokio incidento metu šuo gana rimtai įsikibo į Poršą, bet laimei jis pilnai pasveiko.

Žmonės.lt žiniomis, šiuo metu gyvūnui yra treji metai. Visus juos Poršas gyvena gana įprastą augintinio gyvenimą, miega kambaryje, o gamtinius reikalus atieka tik kieme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas