Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus Katedros aikštėje – 528 tuščios kėdės: kviečia susivienyti dėl kilnaus tikslo

Šeštadienį Vilniaus Katedros aikštėje vyksta paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ iniciatyvos „528 GYVENIMAI“ atidarymo renginys.
„Mamų unijos“ iniciatyvos 528 GYVENIMAI atidarymas
„Mamų unijos“ iniciatyvos 528 GYVENIMAI atidarymas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Auksiniu kaspinu apipintas rugsėjis žymi vaikų vėžio mėnesį, nes didžiausias auksas – vaiko gyvybė. Šiuo metu Lietuvoje yra 528 vėžio pakirsti vaikai, bandantys nugalėti mirtiną ligą.

Fondo „Mamų unija“ iniciatyva „528 gyvenimai“ su Katedros aikštėje stovinčiomis tuščiomis kėdėmis skirta atkreipti dėmesį į vaikų ligos mastą pasaulyje ir priminti apie tai, kad vienų gyvenimai tęsiasi, kitų – ne. Šia socialine akcija kviečiama išreikšti paramą ir solidarumą, užpildant kėdes auksinio kaspino juostelėmis su prasmingais palinkėjimais.

Pirmuosius simbolinius kaspinus užrišo „Mamų unijos“ įkūrėja Eglė Mėlinauskienė ir socialinės akcijos ambasadorės – verslininkė Justė Pinkevičienė bei rašytoja Jurga Baltrukonytė.

Fotogalerija:

Tiesa, vien šia iniciatyva auksinio kaspino mėnuo neapsiribos. Jau 16 metų Lietuvoje vėžiu sergančius vaikus ir jų šeimas globojantis fondas „Mamų unija“ kviečia visą rugsėjį praleisti drauge bei prisijungti ne tik prie vykdomų iniciatyvų, bet ir prie paramos.

„Šis mėnuo ne tik apie sergančius vaikus, bet ir apie mus visus, žmones. Vieni esame labai šalia sergančių vaikų, kiti toli, bet drauge mes esame bendruomenė, kurią vienija gerumo ir supratingumo genas bei noras padėti tam, kuriam šiandien reikia mūsų visų pagalbos“, – sako „Mamų unija“ įkūrėja Eglė Mėlinauskienė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Mamų unijus“ iniciatyvos 528 GYVENIMAI atidarymas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Mamų unijus“ iniciatyvos 528 GYVENIMAI atidarymas

Pasak jos, dėka gerų žmonių, šiandien sergantys vaikai turi pirmą Lietuvoje centrą, kuriame gali apsistoti nemokamai su šeimomis, kol vyksta gydymas – „Mamų unija“ Šeimos namus. Pernai, minint vaikų vėžio mėnesį, duris atvėrė ir pirmasis Baltijos šalyse reabilitacijos centras, kuriame nemokamos paslaugos teikiamos vėžio pakirstiems vaikams.

„Mamų unija“ jau 16 metų mini šį mėnesį, kurio metu Lietuvos žmonės, užsienio lietuvių bendruomenės, įmonės Lietuvoje susivienija bendram tikslui – skleisti palaikymo žinutę vaikams, susirgusiems onkologine liga“, - pasakoja E.Mėlinauskienė.

Rugsėjo 2-30 d. „Mamų unija“ organizuoja ir kraujo donorystės akciją, vykdomą kartu su Nacionaliniu kraujo centru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas