Tarp renginio svečių buvo galima išvysti ir dažnai viešumo privengiančią porą – Tomą Vaškevičiūtę su mylimuoju architektu Aleksandru Kavaliausku. Pastarasis, vienoje rankoje laikydamas vyno taurę, romantiškai glaudėsi prie širdies draugės ir bučiavo jos plaukus.
Kultūrų dialogas per maistą
Restorano įkūrėja Jolanta Šlapelienė sako, jog „Kristoforas“ – tai ne tik restoranas, tai kultūrų dialogas per maistą, kur kiekvienas patiekalas pasakoja istoriją apie pasaulio skonių įvairovę.
Šis požiūris atskleidžia ir pagrindinę restorano koncepciją – sukurti unikalią erdvę, kur tradicija tampa tiltu tarp skirtingų kulinarinių pasaulių.
Restorano virtuvės šefas Ernestas Viršilas – tikras profesionalas ir kulinarijos menininkas su daugiau nei 23 metų patirtimi aukščiausio lygio restoranuose Lietuvoje ir Anglijoje, dirbęs paties Gordono Ramzio restorane. Jo unikalus bruožas yra gebėjimas suderinti tarptautines virtuves, išsaugant griežtą prancūziškos klasikos discipliną.
Vakaro metu šefas svečius vaišino japonine seriole, škotiška lašiša, Patagonijos mažaisiais kalmarais, foie gras ir lietuviška stirniena. Tai keli iš patiekalų, kuriuos galės ragauti ir restorano lankytojai.
Vyno pasaulis: ekspertiškas pasirinkimas
Restorano vyno korta – tai ypatingas projektas, atspindintis gilų profesionalų supratimą apie vyno kultūrą. Joje lankytojai galės rasti Jolantos ir Daliaus Šlapelių asmeninės kolekcijos egzempliorių bei kruopščiai atrinktų pripažintos vyno ekspertės Jūratės Sprindžiūnaitės gėrimų.
Kiekvienas vyno butelis šioje kolekcijoje – tai ne tik gėrimas, bet ir pasakojimas apie konkrečių vynuogynų istoriją ir tradicijas.
„Kristoforas“ – tai daugiau nei restoranas. Tai kulinarinė kelionė, kviečianti patirti pasaulio skonių harmoniją tradicijos prieglobstyje, kur kiekvienas patiekalas tampa kultūrinės patirties dalimi.