„Penkioliktąjį kartą minėdami škotiškas tradicijas populiarinančią šventę, prisimename ir pirmuosius šios idėjos žingsnius Lietuvoje. Nors tuomet baiminomės, kad britų kultūros dalis sunkiai įsigyvens į svečios šalies gyvenimo ritmą, nė nepajutome, kaip ši labdaringa iniciatyva tapo populiari ne tik tarp Britanijos prekybos rūmų narių, tačiau neilgai trukus sulaukė ir sostinės verslo ir diplomatijos bendruomenių palaikymo“, – sakė renginį organizuojančios Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Chrisas Butleris. Per visą Burnso nakties istoriją paremta 17 Lietuvoje veikiančių vaikų ir jaunimo organizacijų.
„Malonu matyti, kaip per 15 metų pastebimai pasikeitė visuomenės požiūris į labdaringų renginių organizavimą bei jų tikslus, keitėsi ir verslo požiūris į socialinę atsakomybę. Šiandien, minėdami solidžią Burnso nakties renginių sukaktį, jaučiame didžiulį palaikymą tiek iš lietuviško, tiek ir tarptautinio kapitalo įmonių. Lyginant su labdaringų pokylių tradicijų pradžia, per vakarą surenkamos lėšos išaugo keturgubai“, – kalbėjo Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje vykdančioji direktorė Sandra Kundrotė.
Tradiciškai minimos „Burnso nakties“ metu neapsieita be škotiškų tradicijų. Labdaringos vakarienės programą lydėjo skambant poeto Roberto Burnso eilėms patiektas tradicinis škotų patiekalas „Hagis“, į pokylį atskraidintas specialiai iš Škotijos. Šventiškai nuotaiką kūrė tradicinės škotų muzikos grupės „The Midgies“ pasirodymas.
Apie Britanijos prekybos rūmus:
Lietuvos ir Didžiosios Britanijos asociacija „British Chamber of Commerce“, įkurta 1999 metais, šiandien vienija virš 100 Lietuvos ir britų verslo kompanijų bei verslo atstovų Lietuvoje, kuriančių bendradarbiavimo su Didžiąja Britanija strategijas. Asociacijos prioritetai – skatinti dvišalę prekybą ir investicijas iš Jungtinės Karalystės. Taip pat atstovauti narių interesams, kurti terpę naudingų verslo kontaktų užmezgimui, vystyti ir skatinti kultūrinius bei socialinius ryšius tarp Lietuvos ir Jungtinės Karalystės ir remti vietines labdaros organizacijas.