Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė visgi išdavė leidimą SEL koncertui: rado kompromisą

Po penktadienį kilusio skandalo su Vilniaus miesto savivaldybe ir SEL koncerto organizatoriais rastas kompromisas. Mero patarėjas Karolis Žukauskas pranešė, kad organizatoriams išduotas leidimas koncertuoti, tačiau šie įsipareigoja padaryti dalinį mokėjimą.
SEL koncerto Vilniuje akimirka
SEL koncerto Vilniuje akimirka / Indrės Pix/PROKADRAS nuotr.

Gerbėjai su nerimu šeštadienį laukė žinių dėl Kalnų parke ketinamo vykti SEL koncerto. Galiausiai po ilgų diskusijų buvo rastas kompromisas. Juo pasidalijo Vilniaus miesto mero patarėjas Karolis Žukauskas.

„Koncertas įvyks, kompromisas rastas. Teisinė diskusija buvo kilusi dėl to, kam priklauso Kalnų parkas, nes jo valdymas patikėtas Pilių direkcijai (kaip, beje, ir Katedros aikštė, nors niekam nekyla klausimų, kas ją prižiūri, kas sprendžia dėl renginių ir t.t.), bet priežiūra ir tvarkymu rūpinasi savivaldybė, todėl šiai teritorijai galioja ir Tarybos sprendimas.

SEL komanda mano kitaip, ir tam, kad išspręstume šį teisinį kazusą, kelių valandų nepakaktų – koncertas galėtų neįvykti, ir, tikėtina, visos pusės patirtų nuostolių (o įsigiję bilietus liktų be koncerto).

Todėl sutarta, kad SEL komanda netrukus padarys dalinį mokėjimą, mes išduodame leidimą, o teisinio kazuso klausimą paliekame kitai savaitei – susitiksime ir išsispręsime. Ačiū, Jogailai Morkūnui, už patarpininkavimą ir pagalbą su kompromisais“, – socialiniame tinkle naujausias žinias pranešė mero patarėjas K.Žukauskas.

15min primena, kad anksčiau Vilniaus mero patarėjas rašė, kad organizatoriai miesto savivaldybei nesumokėjo 9 tūkst. eurų ir dėl to negavo leidimo rengti koncerto.

„SEL'as bankrutuoja? Arba reikia patarimo.

Situacija tokia – ryt Kalnų parke turi vykti SEL koncertas. Su visu pasirengimu, scenos statymu ir ardymu, Kalnų parkas bus užimtas tris dienas. Plius bus prekiaujama alkoholiu. Savivaldybės kolegos pagal tai paskaičiavo mokestį, kad SEL komanda turi sumokėti į Vilniaus biudžetą – apie 9000 eurų. Anksčiau panaši suma SEL koncertams nebuvo problema, dabar jie vis dar nėra sumokėję, todėl vis dar nėra gavę leidimo koncertui, nors scena jau šiandien statoma Kalnų parke“, – penktadienį rašė K.Žukauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Žukauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Žukauskas

Dėl kilusios situacijos 15min bandė susisiekti su SEL koncerto Kalnų parke organizatoriais, tačiau tiek penktadienį, tiek šeštadienį į skambučius nebuvo atsiliepta.

Tuo metu naktį apie būsimą koncertą pasisakė ir pats Egidijus Dragūnas. Šis savo socialinio tinklo paskyroje rašė, kad myli darbą ir muziką, tad šeštadienį gerbėjų lauks Kalnų parke.

„Noriu, kad žinotumėt vieną. Aš esu paprastas žmogus, vardu Egis. Labai myliu gyvenimą, savo darbą, vardu Muzika. Ir aš labai myliu jus. Ryt padovanosiu savo gimtajam miestui Vilniui nuostabią šventę. Bus „vau“, žodis! Šiandien, Kalnų parkas. Sel“, – socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalijo E.Dragūnas-Sel.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas