Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietis per kelis mėnesius išbandė daug darbų: nuo šiukšlininko iki laboratorijos darbuotojo

Vilnietis fotografas Linas Marcišauskas suprato, kad nežino, ką norėtų dirbti. Todėl per kelis mėnesius išbandė daugybę profesijų.
Linas Marcišauskas
Linas Marcišauskas / KK2 nuotr.
Temos: 2 „KK2“ Darbas

„Prisimenu, vaikystėje, kai nesimokydavau, tikrai gąsdindavo, kad kasininku būsiu. Arba mokykis, arba busi šiukšliavežės krovėjas, būsi šiukšlininkas“, – laidoje KK2 pasakojo Linas Marcišauskas.

Ir nustebino – šiukšlininko darbas buvo tas, kurį jis savarankiškai išbandė. Bet pradėkime nuo pradžių.

Pradėjo Linas nuo maisto išvežiojimo. Kadangi įsidarbino vasario mėnesį – logistika ėjosi sunkiai, nes buvo slidu, keliskart apsivertė su maistu.

KK2 nuotr./Linas Marcišauskas
KK2 nuotr./Linas Marcišauskas

Po mėnesio Linas įsidarbino kepyklėlėje. Bandeles kepė tris dienas.

„Esu bandelių mėgėjas 100% ir kol kas, kol valgau, nestorėju, bet kepykloj tikrai suvalgiau daug bandelių. Neskaičiavau, bet kepėm kasdieną tikrai labai daug cinamoninių bandelių.“

Po to Linas įsidarbino archeologu. Ir pajūryje, prie Olando kepurės kasinėjo žemes. Užėjus lietaus sezonui Lino kastuvo paslaugų archeologams nebereikėjo. Vaikinas tapo šiukšlių išvežiotoju.

„Jaučiausi kaip kitame pasaulyje. Tu gauni tą uniformą ir esi įstatomas į tvarkaraštį. Ir aš esu visiškai prie to nepripratęs, nes, kaip fotografas, turiu laisvą darbo grafiką.“

KK2 nuotr./Linas Marcišauskas
KK2 nuotr./Linas Marcišauskas

Šiukšliavežių darbas sunkus. Reikia ne tik surinkti bet prie konteinerių išmėtytus šiukšlių maišus, bet ir išrūšiuoti atliekas. Be to, kas rytą reikia praeiti patikimumo testą papūsti į alko triūbelę.

Po šiukšlininko karjeros Linas vėl grįžo prie žmonių. Įsidarbino padavėju Šventojoje. Padavėjo darbas, pasirodo, labai pavojingas. Kuo daugiau alkoholio, tuo labiau Šventosios kurorto poilsiautojai tolsta nuo šventumo. Tiesa, padavėjo profesija viena pelningiausių. Galima gyventi vien iš arbatpinigių.

„Neatradau atsakymo, kaip tai veikia. Ar reikia būti geru padavėju, ar blogu? Nes, atrodo, tu stengiesi, o duoda 50 centų. O būna, vėluoji, nespėji, kažką pamiršti, ne ta alų įpili, ir palieka 5 eurus.“

KK2 nuotr./Linas Marcišauskas
KK2 nuotr./Linas Marcišauskas

Dabar, pasibaigus vasarai, Linas grįžo dirbti į patalpas. Dirba laboratorijoje. Vaikinas prisijungė prie studentų komandos, kuri dalyvauja tarptautiniame konkurse ir ieško kaip išgydyti tvenkinių žuvims atsiradusias ligas.

„Iš kaukių baliaus, kažkokio tai grotesko, atvykau į sterilią baltą aplinką su chalatais, pirštinėmis, genais ir DNR. Atrodo kaip sapnas, tas šuolis iš „Paršelio rojaus“ į laboratoriją, bet tuo pat jaučiu, kad man to labai reikia.“

Linas sako, kad darbus keičia ne dėl pinigų. Jam įdomu išbandyti kuo daugiau sričių ir profesijų subtilybėmis pasidalinti su visuomene „YouTube“ bei „Instagram“ tinkluose.

Visas pasakojimas – trečiadienio vakarą, 19.30 val., LNK laidoje KK2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas