Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje girto vairuotojo mirtinai partrenkta dviratininkė – režisieriaus Šarūno Barto dukra

Trečiadienį iškart po vidurnakčio Vilniuje, Antakalnio g., įvyko tragiškai pasibaigusi avarija, kurios metu žuvo jauna dviratininkė. Kaip paaiškėjo dabar, tai kino režisieriaus Šarūno Barto dukra Ina Marija.
Ina Bartaitė, Šarūnas Bartas
Ina Bartaitė, Šarūnas Bartas / 15min nuotr.

Apie 0 val. 25 min. „Hyundai“, vairuojamas neblaivaus (0,98 prom.) vyro (g. 1985 m.), partrenkė ta pačia kryptimi dviračiu važiavusią moterį. Dviratininkė nuo patirtų sužalojimų įvykio vietoje mirė.

Ją partrenkęs vyras uždarytas į areštinę, praneša Policijos departamentas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 6 d.

Kad partrenkta mergina buvo kino režisieriaus Šarūno Barto dukra, aktorė Ina Marija Bartaitė, pirmasis pranešė portalas delfi.lt. Netrukus šią žinią studijos „Kinema“ prodiuserė, šeimos bičiulė Jurga Dikčiuvienė patvirtino ir 15min.

„Nežinau detalių, tik tai, kad ji naktį išvažiavo pasivažinėti“, – 15min sakė J.Dikčiuvienė. Sunkiai rinkdama žodžius moteris pridūrė, kad apie netektį kalbėti dar pernelyg sunku: „Net trūksta oro. Ji man buvo labai artimas žmogus.“

Dukters Inos Marijos režisierius susilaukė su jau anapilin iškeliavusia aktore Katerina Golubeva. Moteris 2011-aisiais Prancūzijoje mirė mįslingomis aplinkybėmis, artimieji mirties priežasties neatskleidė.

I.Bartaitė anksčiau kartu su tėvu ir jo širdies drauge smuikininke Lora Kmieliauskaite vaidino Š.Barto filme „Ramybė mūsų sapnuose“. Tėvas dukrą dažnai pasiimdavo ir į kino festivalius.

2015-aisiais metais duotame interviu I.Bartaitė pasakojo su tėvu sutarianti gerai, dažnai pasikalbanti.

„Jis yra papasakojęs daug įdomių ir gražių dalykų. Man tai labai padeda“, – sakė mergina.

2016-aisiais išspausdintame interviu žurnalui „LAIMA Velvet“ ji gražiais žodžiais atsiliepė apie Š.Barto kūrybą: „Man labai patinka visi tėčio filmai, labai patiko ir retrospektyva Paryžiuje.“

„Kino pavasario“ nuotr./Lora Kmieliauskaitė, Ina Bartaitė ir Šarunas Bartas
„Kino pavasario“ nuotr./Lora Kmieliauskaitė, Ina Bartaitė ir Šarunas Bartas

Paklausta apie tai, kaip priėmė tėčio pasiūlymą filmuotis jo filme, mergina teigė jo sulaukusi būdama vos 15-os metų.

„Keista buvo ta jo mintis ir žiauriai netikėta. Bet kol viskas įvyko, praėjo daug laiko. Buvo įvairių bandymų, filmavimas peraugo į gyvenimo būdą, pasidarė labai savas. Aš neprisimenu būtent to momento, kai tėtis man pasiūlė, o aš pajutau: „Va būsiu aktorė.“ Buvo taip: „Mes kartu įgyvendinsime idėją, aš sutinku prie jos prisidėti.“ Tai buvo ilgas procesas“, – minėtam žurnalui pasakojo mergina.

Ina Marija atskleidė filmavusis Kristijono Vildžiūno „Senekos dienoje“, taip pat čekų režisierės Bojenos Horackovos juostoje „Walden“, kurią ji suko Vilniuje.

„Tėtis visada būdavo šalia, pasakydavo patį taikliausią žodį. Ir niekada per daug. Mudu vienas kitą puikiai suprantame, mums nereikia daug žodžių“, – apie filmavimus drauge atsiliepė Ina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas