Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje gurmanai pasitiko Kalėdas: šventiškai pasipuošę svečiai ir prabangi vakarienė

Asociacija „Chaîne des Rôtisseurs“ Lietuvoje jau 16 metų jungia maisto entuziastus, besidominčius gastronomijos menu ir gėrimų vartojimo kultūra. Šeštadienio vakarą šalies gurmanai susirinko į sostinės „Stiklių“ restoraną drauge palydėti besibaigiančių metų ir pasitikti artėjančių švenčių.
Kalėdinė gurmanų vakarienė Vilniuje
Kalėdinė gurmanų vakarienė Vilniuje / Mikos Savičiūtės nuotr.

Vakaro meniu buvo išties šventinis: migdoliniai sausainiai su ančių kepenėlėmis, krevetės su burokėliais ir serbentais, keptas sviestinis moliūgas su shimeji grybais, anyžiais ir klevų sirupu, jūros šukučių suflė su sodo žalumynais bei fazanas su bulvėmis ir rūkytais špinatais, o desertui – kriaušės su baltojo šokolado putėsiais, džinu ir šerbetu.

Mikos Savičiūtės nuotr./Kalėdinė gurmanų vakarienė Vilniuje
Mikos Savičiūtės nuotr./Kalėdinė gurmanų vakarienė Vilniuje
Mikos Savičiūtės nuotr./Kalėdinė gurmanų vakarienė Vilniuje
Mikos Savičiūtės nuotr./Kalėdinė gurmanų vakarienė Vilniuje

„Chaîne des Rôtisseurs“ yra tarptautinė gastronomijos asociacija, įkurta Paryžiuje 1950-aisiais. Šiuo metu ji vienija beveik 25 000 narių daugiau nei 80-yje pasaulio šalių. Asociaciją sudaro maisto entuziastai, vertinantys kokybę, skatinantys kulinarijos meno plėtrą ir besimėgaujantys maistu. Skiriamasis asociacijos bruožas yra suburti draugėn mėgėjus bei profesionalus iš viso pasaulio, kad ir kas jie būtų – viešbučių ar restoranų profesionalai, virtuvės šefai, someljė ar tiesiog mėgėjai, vertinantys virtuvės meną.

Lietuva yra 81-oji valstybė pasaulyje, prisijungusi prie tarptautinės gurmanų asociacijos. Oficialus Lietuvos padalinys šiuo metu jau vienija daugiau kaip 80 maisto entuziastų.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas