Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje – holivudinės Lietuvos vilties premjera: ant „Sesių“ raudono kilimo – ir Stonkus su Glemžaite

Rugsėjo 19-osios vakarą kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ įvyko ilgai laukta premjera – žiūrovai išvydo vasariška paslaptimi apgaubtą Lauryno Bareišos filmą „Sesės“.
Filmo „Sesės“ premjera
Filmo „Sesės“ premjera / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Venecijos kino festivalio liūto ir keturių „Sidabrinių gervių“ laimėtojas Laurynas Bareiša sugrįžo į kino ekranus su psichologine drama apie suaugusių žmonių santykius, pavydą ir konkurenciją. Pasaulinė filmo premjera rugpjūčio mėnesį įvyko Lokarno (Šveicarija) kino festivalio pagrindinėje konkursinėje programoje, o Lietuvos kino teatruose „Sesės“ bus rodomos nuo rugsėjo 20 d.

Vasariška paslaptimi apgaubtos „Sesės“ prestižiniame Lokarno kino festivalyje pelnė net du apdovanojimus – „leopardus“. Laurynas Bareiša pripažintas geriausiu festivalio režisieriumi, o Gelminė Glemžaitė, Agnė Kaktaitė, Giedrius Kiela ir Paulius Markevičius kaip geriausias aktorių ansamblis. Lietuva filmą delegavo į „Oskarų“ nominantų sąrašą.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Filmo „Sesės“ premjera
Lukas Balandis / BNS nuotr./Filmo „Sesės“ premjera

Kritikų atgarsiai: „subtilus ir persekiojantis“, „išliekantis po oda“

Po apdovanojimų laimėjimo Lokarne įvairiuose kino leidiniuose pasipylė kritikų recenzijos apie filmą „Sesės“. Lokarno festivalio žiuri sužavėjo filmo vizualinis stilius, labai galingas aktorių ansamblis ir itin originali, neįprasta istorijos struktūra.

Įtakingas kino leidinys „Holywood Reporter“ filmą „Sesės“ pavadino subtiliu ir persekiojančiu. „Filme niekada nežinai, ar tai, ką žiūri, vyksta dabartyje, praeityje ar ateityje. L.Bareišos kruopščiai surežisuoti kadrai primena Michael Haneke filmus“, rašoma „Holywood Reporter“.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Filmo „Sesės“ premjera
Lukas Balandis / BNS nuotr./Filmo „Sesės“ premjera

Kino platformos „High On Films“ recenzijoje L. Bareiša apibūdinamas kaip novatoriškas kino kūrėjas, atsisakantis įprastų formos rėmų. Taip pat giriama aktorių vaidyba. „Tarp G. Glemžaitės ir A. Kaktaitės vaidinamų herojų jaučiama natūralus magnetinis santykis. Kulminacinis dviejų seserų pokalbis atliktas fenomenaliai“, įvertina „High On Films“.

„Filmas „Sesės“ rodo, kad vienintelė neišvengiamybė gyvenime yra judėjimas į priekį“, pastebi „Ioncinema“.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas