Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vilniuje įspūdingai atidaryta „Art Compensa“: išskirtinė mugė sudomino ir žinomus žmones

Ketvirtadienio vakarą prasidėjo tarptautinė meno mugė „Art Compensa“, kurioje savo kūrybą pristato per pusšimtis autorių. Į išskirtinės mugės atidarymą suplūdo ir žinomi žmonės.
Art Compensa Meno Mugės atidarymas
Art Compensa Meno Mugės atidarymas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

2500 kv. m. Compensa koncertų salės erdvėse sugulė pusšimčio autorių kūryba, o taip pat ir – slapti kadrai iš autorių kūrybinių dirbtuvių, eksursijos, kūrybinės dirbtuvės, konkursai.

Jau trečius metus organizuojama tarptautinė meno mugė Art Compensa pirmuosius lankytojus pasitiko su gyvai atliekamos klasikinės muzikos garsais ir įspūdingu šokio performansu, kurį pristatė šokio teatras „Aura“.

Atidarymo akimirkos – nuotraukų galerijoje:

Šiųmetėje mugėje dalyvauja talentingi kūrėjai iš visos Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Islandijos. Renginys išsiskiria meno kūrinių įvairove – tapyba, grafika, skulptūra, fotografija, performansai, skaitmeninis menas, todėl kiekvienas žiūrovas gali pats išsirinkti, kas jam įdomiausia bei įsigyti iš pirmų rankų be jokių tarpininkų. Mugė vyks 3 dienas, penktadienį – šeštadienį nuo 11.00 iki 21.00 val., sekmadienį – iki 18.00 val.

Šių metų mugės tema – edukacija ir technologijos. VDA keramikos katedra pristatys 3D keramikos spausdintuvą – tai viena iš technologijų kai modeliavimas vyksta ne rankomis, o kompiuterio ekrane, tekstilės katedra supažindins su jaunų menininkų kūriniais, atliktais šiuolaikinėmis skaitmeninio žakardo, kompiuterinio siuvinėjimo technikomis, o taip pat ir klasikinės technikos rankų darbo sukurtus šedevrus.

Virtualaus meno kūrėja Islandė Ana Frida – blokų grandinių technologijų grindžiamą nepakeičiamųjų žetonų kūrinius. Menininkė Yuge Kurt parodys kaip kuria pasitelkus DI įrankius.

Prieš atidarymą organizatoriai surengė diskusiją „Menas ir dirbtinis intelektas“ – ekonomistas Marius Dubnikovas, Vilnius Coding School lektorius, programuotojas Zigmantas Račkauskas, Art Compensa Meno Mugės organizatorė Gabija Lydytė, Art Compensa meno mugės dalyvė, DI menininkė Yuge Kurt, grafikos dizainerė, menininkė, UGC kūrėja Oksana Ragauskienė nagrinėjo dirbtinio intelekto įtaką mene.

VIDEO: Art Compensa Meno Mugės atidarymas 2024

Šiais metais kartu su muge Art Compensa, atsidaro ir virtuali meno kūrinių platforma. Nuo šiol pristatome menininkus ne tik parodose, pleneruose, meno mugėse – kartu su šių metų muge atsidaro Art Compensa galerija internete. Tai virtuali meno kūrinių pardavimo platforma, pristatanti daugiau nei 100 menininkų iš Lietuvos, Ukrainos, Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos, Islandijos.

Šioje platformoje kviečiame įsigyti aukšto lygio menininkų darbus, kurie suteikia namams ar darbo aplinkai ypatingo jaukumo, elegancijos ir pilnatvės jausmo. Art Compensa padeda kūrėjams būti pamatytiems ir atrastiems visuomenės, o meno vartotojams patirti meno įsigijimo ir kolekcionavimo džiaugsmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius