Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje – ryžtingas žvaigždžių koncertas ir dronų šou: tarp žiūrovų – Grybauskaitė ir Landsbergis

Prieš 35 metus rugpjūčio 23-iąją Lietuva, Latvija ir Estija įrodė, kad nėra didesnės vienybės už tą, kurią sukuria išvien plakančios širdys. Susikibę už rankų, to paties tikslo ir laisvės troškimo kupini žmonės sukūrė tai, kas visiems laikams liks įrašyta istorijoje – Baltijos kelią. Savo laisvę taip pat branginame ir šiandien – žinome, kad ji niekuomet nėra garantuota. Ji – nepažadėta. Tačiau švęsti ją būtina. Būtent tą padaryti pakvietė paskutinę vasaros dieną Vilniaus gynybinės sienos bastėjoje įvyksiantis koncertas „Red army go home. Linkėjimai iš Lietuvos“, skirtas paminėti 31-ąsias sovietinės kariuomenės išvedimo iš Lietuvos metines.
„Red army go home. Linkėjimai iš Lietuvos“ koncertas
„Red army go home. Linkėjimai iš Lietuvos“ koncertas / Robertas Riabovas/BNS nuotr.

Dainas už laisvę sau, kiekvienam žiūrovui ir visai šaliai skyrė garsiausios šalies žvaigždės, tarp kurių ir Marijus Mikutavičius, „G&G Sindikatas“, Saulius Urbonavičius-Samas, Bjelle, Inga Jankauskaitė, DJ Jovani bei Petunija.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./„Red army go home. Linkėjimai iš Lietuvos“ koncertas
Roberto Riabovo / BNS nuotr./„Red army go home. Linkėjimai iš Lietuvos“ koncertas

O kartu šis šventinis koncertas tapo ir baigiamuoju „Blue/Yellow“ dronų paramos akcijos Ukrainai „Linkėjimai iš Lietuvos“ renginiu. Jo metu žiūrovai išvydo specialius siužetus, skirtus istorinei atminčiai, o koncertą vainikavo įspūdingas dronų šou, simbolizuojantis Lietuvos ir Ukrainos bendrą kovą už laisvę. Juk tol, kol visai šalia mūsų esanti Ukraina kiekvieną dieną vis dar susiduria su agresorės Rusijos nusikaltimais, savo laisve iki galo džiaugtis negalime.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./„Red army go home. Linkėjimai iš Lietuvos“ koncertas
Roberto Riabovo / BNS nuotr./„Red army go home. Linkėjimai iš Lietuvos“ koncertas

Tačiau kiekvienas galime prisidėti, kad kovoje su priešu Ukrainai taptų nors kiek lengviau. Rugpjūčio 31 diena taps paskutine, kuomet galima paaukoti lėšų, skirtų lietuviškiems dronams įsigyti. Kartu su lietuviškais linkėjimais jie bus siunčiami į Ukrainą. Kiekviena surinkta 500 eurų suma leis nupirkti vieną papildomą droną Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas