Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje – labdaringas 100 km moterų važiavimas dviračiais: renginio nepraleido ir žinomi žmonės

Šeštadienį Lietuvoje jau aštuntą kartą surengtas „Minam100“ važiavimas. Tai – pasaulinės labdaringos iniciatyvos, kurios metu moterys dviračiais įveikia 100 km nuotolį, dalis. Šiemet jis Lietuvoje pritraukė rekordinį dalyvių skaičių – net 300 moterų. Tarp jų – garsios dviračių sportininkės, nuomonės lyderės, aktorės, lenktynininkės ir kitų sričių atstovės.
Temos: 2 Sportas Vilnius

„Galime pasidžiaugti, kad moterų važiavimai pritraukia vis daugiau dviračių entuziasčių, o Vilnius tampa vis ryškesniu tašku pasauliniame „Minam100“ iniciatyvos žemėlapyje. Palaikydami šią iniciatyvą siekiame populiarinti dviračius kaip transporto priemonę, kurią matome kaip integralią darnaus judumo dalį. Norime, kad vis daugiau vilniečių kasdienėms kelionėms rinktųsi dviratį ir todėl savivaldybė aktyviai vykdo ir toliau plės dviračių takų infrastruktūrą, kad keliauti šiuo būdu būtų patogu, greita ir saugu“, – sakė Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Organizatorių nuotr./Valdas Benkunskas
Organizatorių nuotr./Valdas Benkunskas

„Nuo 2017 m., kada Lietuva prisijungė prie pasaulinių „Minam100“ važiavimų, šis renginys išaugo kelis kartus ir pritraukia vis daugiau moterų. Šia iniciatyva siekiama ne tik skatinti moterų fizinį aktyvumą, rūpinimąsi sveikata, bet ir renkamos lėšos dviračių sporto bei aktyvumo populiarinimui jaunimo tarpe. Labai smagu matyti, kad pradėjęs nuo mažų žingsnelių ir lokalių veiksmų, šis važiavimas virto vienu didžiausių dviratininkų renginių Lietuvoje“, – sako „Minam100“ savanorė ir vadovė Loreta Šlėguvienė.

Organizatorių nuotr./„Minam100“ važiavimo akimirka
Organizatorių nuotr./„Minam100“ važiavimo akimirka

Kaip ir kiekvienais metais, šiemet 100 km nuotolį miesto ir užmiesčio keliais įveikė daug garsių šalies moterų. Tarp jų – nuomonės lyderė Beata Nicholson, aktorė Agnė Grudytė, lenktynininkė Emilija Gelažninkienė, šokių trenerė Milana Jašinskytė, Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, daugkartinė čempionė, „Minam100“ moterų trenerė Katažina Sosna, iniciatyvos pradininkė, verslininkė Vita Degutienė-Vitkutė ir kitos moterys.

„Tai jau mano antrasis važiavimas su „Minam100“. Prieš metus pirmą kartą pasiryžusi sudalyvauti, nemaniau, kad apskritai galėčiau įveikti tokį atstumą. Tačiau su gera komanda gali viską. Ir, atrodo, kad tai jau tapo tikra tradicija, kurios, prisipažinsiu, laukiu su dideliu nekantrumu“, – sakė TV laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė, verslininkė Beata Nicholson.

Organizatorių nuotr./Ričardas Doveika
Organizatorių nuotr./Ričardas Doveika

Viso, per 7 metus, „Minam100“ sudalyvavo jau 1500 dviratininkių. Moterims ruoštis važiavimams padeda profesionalūs dviratininkai – joms surengta arti 100 nemokamų įgūdžių lavinimo treniruočių. Tai prisideda prie moterų fizinio aktyvumo skatinimo.

Šiemet labdaringo „Minam100“ važiavimo metu surinkta beveik 60 tūkstančių eurų, kurie bus skirti vaikų dviračių mokyklų vaikams – dviračiams, aprangoms, radarams, šalmams įsigyti. Iš viso, nuo iniciatyvos pradžios Lietuvoje labdarai surinkta per 200 tūkst. eurų, už kuriuos dviračių sporto mokyklose buvo įrengtos 7 virtualios dviračių klasės, 200 mažųjų dviratininkų padovanota dviračių, aprangų, šalmų, batelių ir kitų priemonių, labdarai padovanota apie 1200 nacionalinių dviratininkų aprangų.

Pasak savanorės Linos Okienės, „Minam100“ iniciatyva taip siekiama prisidėti prie dviračių infrastruktūros gerinimo ir visuomenės švetimo, didinančio dviratininkų saugumą keliuose. Bendradarbiaujant su Vilniaus miesto savivaldybe, dviratininkų pamėgtame Valakupių rajone buvo inicijuotas kelio dangos remontas, iškabintos informacinės lentos, žyminčios dviratininkams draugišką gatvę, o 2023 m. Vilniuje, Molėtuose ir Druskininkuose įrengti nauji informaciniai ženklai, rekomenduojantys dviratininkus kelyje lenkti ne mažesniu nei 1,5 metro atstumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi