Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje neaiškaus asmens apipurkšta Migloko kreipėsi į policiją: kelias valandas kentėjo odos perštėjimą

Antradienio rytas atlikėjai Miglei Vilčiauskaitei-Migloko atnešė nemalonių patirčių. Prie paštomato ji pakliuvo į galimą dviejų asmenų konfliktą arba, kaip spėja atlikėja, nestabilios psichikos asmens pykčio priepuolį, kuris baigėsi skausmingai ir jai. Supratusi, kad vidury baltos dienos žmogus panaudojo ašarinį dujų balionėlį, ji kreipėsi į policiją, tikėdamasi, kad bus rastas įvykio kaltininkas.
Demonstruojama kaip veikia ašarinių dujų balionėlis, Migloko
Demonstruojama kaip veikia ašarinių dujų balionėlis, Migloko / AFP/„Scanpix“, asmeninio albumo nuotr.

Socialinio tinklo paskyroje Migloko su sekėjais ir draugais pasidalijo jai nutikusia istorija ir tiksliai nupasakojo, kas nutiko antradienio rytą. Žinoma atlikėja teigė, kad prie maisto prekių parduotuvės, esančios Vilniuje, Zarasų gatvėje, ji ketino atsiimti iš paštomato gautą siuntą.

„Tuomet atvarė kažkoks žmogus ir iš didelio baliono pradėjo purkšti ašarines dujas. Vieną žmogų tiesiog visiškai apipurškė. Aš tuo metu atsiėmiau siuntą paštomate, bet pamačiusi didelį, baltą dujų debesį, pradėjau bėgti“, – pasakojo Miglė.

Deja, nuo ore pasklidusių galimai ašarinių dujų laiku pabėgti nepavyko, jų debesis greitai pasklido po visą mašinų stovėjimo aikštelę. Žinomai atlikėjai užėmė kvapą, pradėjo labai stipriai griaužti akis, nosį ir odą. Dėl šio įvykio moteris nieko nelaukusi kreipėsi į policiją.

„Policijai paskambinau. Tačiau kas vyksta mūsų pasaulyje? Jaučiuosi tikrai labai nesaugiai“, – socialiniame tinkle rašė Migloko.

Šis atlikėjos įrašas sukėlė nemažai diskusijų, jos draugai dalijosi patarimais, kaip numalšinti ašarinių dujų sukeltą skausmą, papasakojo panašias, ir jiems nutikusias istorijas.

„Vaikystėje nuolat taip nutikdavo mokykloje arba autobuse, važiavusiame į Fabijoniškes. Iš tikrųjų, dar prieš du metus teko iš prakeikto 53 autobuso iššokti nuo pipirinių dujų. Bet vidury baltos dienos Užupyje... Tikiuosi, policijai rūpi“, – rašė feisbuke viena Migloko draugė.

Pati atlikėja vėliau komentaruose papasakojo ir tai, ką jai apie šį incidentą pasakė iškviesta policija. Anot Migloko, į įvykio vietą atvykę pareigūnai nustatė, kad purkšta buvo ne iš ašarinių dujų balionėlio, bet ugnies gesintuvo, nuo kurio pasireiškia tokie pat odos bei akių skausmai.

„Tas asmuo nepagautas, mano nuomone, policija pakankamai abejingai reagavo. Neįsivaizduoju, kas tam žmogui, kuris buvo apipurkštas visas nuo galvos iki kojų tiesiai į veidą. Nes man, greitai sureagavus ir pradėjus bėgti vis tiek patekau į dujų debesį. Vis dar degina odą“, – pasakojo Migloko.

15min susisiekė su Vilniaus apskrities VPK komunikacijos poskyriu. Buvo patvirtinta, kad toks pranešimas gautas 11 val. 12 min., asmuo, apibūdintas kaip aukštas, juodai apsirengęs, turėjęs dujų balioną, kuriuo purškė, nenustatytas. Pranešėjai skaudėjo gerklę, bet ji pareiškimo nerašė, kreipėsi į greitosios medicinos pagalbą, bet medikai nenustatė jokių sužalojimų.

„Žmogus šiuo momentu nėra nustatytas, policijos pareigūnai buvo atvykę į įvykio vietą, jo ieškojo pagal apibūdinimą, bet toje vietoje nenustatė, koks tai asmuo, – teigė Vilniaus apskrities VPK komunikacijos poskyrio atstovė.

Pabrėžiama, kad ateityje, susidarius panašioms situacijoms, policija ragina nepabijoti ir pateikti pareiškimą. Anot atstovės, jeigu šioje situacijoje taip pasielgusi būtų ir atlikėja, pareigūnai turėtų galimybę atlikti aplinkybių tyrimą, galbūt peržiūrėtų parduotuvės kameras.

Paklausus, kokios baudos gresia už ašarinių dujų balionėlio panaudojimą viešoje vietoje, buvo teigiama, kad tai priklauso nuo situacijos.

„Žmogus, žinoma, negali sugalvojęs viešoje vietoje purkšti dujų. Bet tuomet reikėtų pradėti tyrimą, žinoti aplinkybes, tokiu atveju būtų galima plačiau komentuoti“, – pasakojo Vilniaus apskrities VPK komunikacijos poskyrio atstovas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Autobuso vos nepartrenkta šokėja norėjo kreiptis į teismą: „Nelaimės išvengiau tik per plauką“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas