Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vilniuje – neeilinis renginys: žmonės protestavo prieš neigiamą technologijų įtaką ir vienišumą

Vilniuje penktadienio vakarą susirinko daugybė žmonių, neabejingų vienišumo problemai ir neigiamam technologijų vaidmeniui. Organizatoriai ragino atsitraukti nuo ekranų – socialinių tinklų, priklausomybę sukeliančių pažinčių programėlių – ir daugiau laiko praleisti bendraujant gyvai, kuriant tikruosius ryšius.

Protesto tikslas – priminti žmonėms apie pernelyg didelį technologijų vaidmenį mūsų gyvenime ir atkreipti dėmesį į galimas ekranų higienos nepaisymo pasekmes.

Simboliškai, Psichikos sveikatos savaitės proga, protesto organizatoriai siekia priminti apie dalykus, kurie daro žmones laimingesniais – gyvą bendravimą ir tikrąjį ryšį, ir atkreipti dėmesį į kenkiantį mūsų psichikai elgesį – perteklinį laiką prie ekranų. Organizatoriai ragino „aktyvuoti gyvenimą“.

Vilniuje – protestas prieš neigiamą technologijų įtaką ir vienišumą
Vilniuje – protestas prieš neigiamą technologijų įtaką ir vienišumą

Vienatvė Lietuvoje pasiekė epideminį lygį. „Eurostato“ tyrimo duomenimis, Lietuvoje jis yra vienas didžiausių Europoje – apie 18 proc. gyventojų nurodo nuolat jaučiantys vienatvę, tarp jų – ne tik senjorai, bet ir jauni asmenys.

Fotogalerija:

Vienatvė glaudžiai susijusi su psichikos sveikatos problemomis, tokiomis kaip depresija ir nerimas.

„Pernelyg daug laiko leisdami prie ekranų, socialiniuose tinkluose, pažinčių programėlėse, susikuriame bendravimo iliuziją, o realybėje jaučiamės vieniši. Mūsų tikslas – padėti žmonėms to išvengti“, – komentuoja Jūratė Plungytė, startuolio „Joiner App“ bendraįkūrėja, renginio organizatorė.

Šis startuolis – tai socializacijos programėlė, kuri padeda lengvai susipažinti su naujais žmonėmis ir rasti kompaniją jungiantis prie bendros veiklos, rašoma pranešime spaudai.

„Joiner App“ bendruomenė – tai tikri ryšiai, kuriami kartu kokybiškai leidžiant laiką su žmonėmis. Ji pašalina nepatogumą susitinkant gyvai, o žmonės gali be įtampos susipažinti su bendraminčiais, susikurti savo pažinčių ratą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius