Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje – Sporto kino festivalio atidarymas: atvyko garsūs svečiai

Ketvirtadienio vakarą vyko Sporto kino festivalio atidarymas. Į šventinį renginį atvyko ir šveicarų dramos „Olga“ premjeros nepraleido ir LTOK atstovai, įvairių sporto federacijų, sporto bendruomenės nariai, garsūs sportininkai, žinomi pramogų pasaulio atstovai ir daugelis kitų.
Gabija Jaraminaitė, broliai Lavrinovičiai, Džiugas Siaurusaitis, Baiba Skurstenė-Serdiukė su vyru Mykolu Serdiuku, Valda Bičkutė
Gabija Jaraminaitė, broliai Lavrinovičiai, Džiugas Siaurusaitis, Baiba Skurstenė-Serdiukė su vyru Mykolu Serdiuku, Valda Bičkutė / 15min nuotr.

Naujausias režisieriaus Elie Grappe‘o darbas jau spėjo susižerti kritikų ovacijas didžiausiuose kino festivaliuose, filmas vadinamas realiu kandidatu pretenduoti „Oskaro“ nominacijai už geriausią filmą užsienio kalba.

Jo pamatyti atvyko daug žinomų žmonių – Dainius Novickas, Ričardas Nekriošius, Vaida Žūsinaitė, Ernestas Česonis, Milda Valčiukaitė tikėtina, Saulius Ritter, Eglė Balčiūnaitė, Diana Zagainova, Tadas Šuškevičius, broliai Lavrinovičiai, Baiba Skurstenė-Serdiukė su vyru Mykolu Serdiuku, Valda Bičkutė ir dar daugelis kitų.

Prieš tai sveikinimo žodį tarė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir kino kritikas, festivalio programos sudarytojas Edvinas Pukšta.

Sporto kino festivalis organizuojamas jau septintą kartą. Šiemet festivalio programą sudarė žinomas kino kritikas Edvinas Pukšta, jo atrinkti filmai jau spėjo apkeliauti didžiuosius pasaulio kino festivalius, sulaukti prestižinių įvertinimų.

Pagrindinės šių metų festivalio temos: tolerancija, lygybė, humaniškumas, diskriminacija, socialinė atsakomybė. Šiemet festivalyje bus rodomi įvairias sporto šakas apimantys filmai, tarp jų – plaukimas, futbolas, banglentės, nardymas, bėgimas, banglentės, riedlentės, gimnastika.

Sporto kino festivalyje šiemet bus rodomi 9 filmai, iš kurių 6 dokumentiniai ir 3 vaidybiniai. Pusė jų kurti režisierių moterų, kitą režisavo vyrai. Filmai išsiskiria geografine gausa, programoje – ne tik Europos kinas, bet ir Egipto, Kanados, Kinijos, Australijos kūrėjų darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas