Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – šviečianti Kakės Makės pramoga: linksminosi ir žinomi žmonės su vaikais

Vilniaus Vingio parke, rudens spalvomis nudažytų medžių apsuptyje, duris atvėrė mylimo vaikų personažo – Kakės Makės – šviečiantis parkas. Penktadienio vakarą vykęs išankstinis atidarymas subūrė daugybę svečių, kurie išbandė net 1.6 km taką su daugiau nei 250 šviesos skulptūrų ir interaktyvių pramogų.

Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas sveikino visus susirinkusius į parką savo pasirodymu, o karšta arbata, šypsenos ir džiaugsmingai įžiebtas parkas sušildė rudenišką spalio pabaigos vakarą. Parke skambant kompozitoriaus Fausto Venckaus sukurtai muzikai, vaikai šėlo pagal žymiausias Kakės Makės daineles ir fotografavosi su Mamaisa ir Nanaisa, Muciu ir Čiūčia, Piratu, plėšikais ir kitais personažais, atgimusiais magiškai šviečiančių skulptūrų pavidalu. Parke penktadienio vakarą apsilankė ir daugybė gerai žinomų nuomonės formuotojų su savo atžalomis.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Simona Albavičiūtė
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Simona Albavičiūtė

Šiemet parke pristatyta ir interaktyvi naujovė – vos įžengus pro stebuklingus Dantukų fėjos pilies vartus, lankytojai gali nuskenuoti QR kodą, vedantį į edukacinį žaidimą telefone. Teisingai atsakius į klausimus, kuriems atsakymus sufleruoja skulptūros ir žinios iš Kakės Makės knygų, kelionės pabaigoje kiekvieno vaiko laukia specialus prizas.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./ Kakės Makės šviečiančio parko atidarymas
Roberto Riabovo / BNS nuotr./ Kakės Makės šviečiančio parko atidarymas

Po pernai metais sužibusio parko Kauno Ąžuolyne, buvo nuspręsta „Kakės Makės šviečiantį parką“ atverti sostinėje. „Mūsų didelė komanda dar labiau pasistengė sukurti magiškas akimirkas tiek mažiems, tiek dideliems Vilniaus gyventojams ir miesto svečiams. Norėjome sukurti erdvę, kuri džiugins ne tik akis ir ausis, bet ir leis pramankštinti protą sprendžiant specialiai šiam parkui sukurtą klausimyną“, – sako organizatoriai.

Oficialiai „Kakės Makės šviečiantis parkas“ vartus atvers spalio 26-ąją ir veiks iki pat sausio 5 d. Čia sutiksite Nanaisą, nešančią Kakei Makei trijų aukštų tortą, Čiūčią ir Piratą, į Mėnulį kopiantį Netvarkos nykštuką, Burtininką su varle kišenėje, visą Kakės Makės šeimą, medyje besislepiančią raganą ir jos namelį, į dangų skriejančią Dantukų fėją, princą, slibinus, laikrodukus ir dar daug vaikams pažįstamų šios knygų serijos personažų. Parke taip pat galėsite šokinėti per interaktyvų spalvų takelį ir pasinerti į nepakartojamą šviesų tunelį, nusipirkti karštų užkandžių ir gėrimų.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Elena Puidokaitė
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Elena Puidokaitė

Šiemet „Kakės Makės šviečiantis parkas“ lankytojų lauks ketvirtadieniais-sekmadieniais nuo 17 iki 21 valandos. Moksleivių atostogų metu, spalio 26-lapkričio 3 dienomis parkas dirbs kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai