Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vilnius nusidažė vaivorykštės spalvomis: eitynėse „Už lygybę!“ – tūkstančiai dalyvių ir žinomi veidai

Šeštadienį Vilniuje surengtos eitynės už seksualinių mažumų teises „Už lygybę!“. Jas organizuoja LGBTQ bendruomenė. Nuo Bernardinų sodo pajudėjo tūkstantinė eisena per miesto centrą iki Vingio parko. Tarp eisenos dalyvių buvo galima išvysti ir žinomų veidų.
Temos: 2 Gėjai LGBT+

Eisenoje dalyvavo fotografas ir nuomonės formuotojas Naglis Bierancas, drag karalienės, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, rašytoja Kristina Sabaliauskaitė ir kiti.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Protestas prieš LGBT eitynes
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Protestas prieš LGBT eitynes

„Įvertinus, kaip auga registracijos skaičius, manau, kad galime tikėtis iki 20 tūkst. dalyvių“, – renginio išvakarėse BNS sakė Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko.

Jis teigė, kad kvietimai atvykti į Vingio parke po eitynių vyksiantį koncertą išsiųsti premjerei Ingridai Šimonytei, Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, Vilniaus miesto merui Valdui Benkunskui.

Patricija Adamovič / BNS/LGBT eitynės
Patricija Adamovič / BNS/LGBT eitynės

„Nė vienas nepatvirtino, kad sudalyvaus. (...) Bet tai nereiškia, kad jie nedalyvaus eitynėse, aš nežinau“, – sakė V.Simonko.

LGBTIQ eitynės prasideda nuo Bernardinų sodo ir tęsiasi per Gedimino prospektą, Žvėryną iki Vingio parko.

„Šį kartą maršrutas pailgėja, bet kita vertus, pailgėja ir džiaugsmas žygiuoti visiems kartu“, – tvirtino organizatorius.

Patricija Adamovič / BNS/LGBT eitynės
Patricija Adamovič / BNS/LGBT eitynės

Vingio parke vyks nemokamas koncertas. Jo metu bus įteikti Vaivorykštės apdovanojimai.

Sulaikyti du vyrai

Vilniaus centre šeštadienį vykstančių LGBTIQ (lesbiečių, gėjų, biseksualų, translyčių asmenų) bendruomenės eitynių metu už viešosios tvarkos pažeidimus sulaikyti du vyrai.

Apie tai BNS informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Jevgenijus Liepis.

Jo teigimu, vienas asmuo sulaikytas už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą, jam surašytas administracinių nusižengimų protokolas.

Kitas vyras buvo sulaikytas už bandymą deginti LGBTIQ bendruomenės simboliu laikomą vaivorykštės spalvų vėliavą, už tai jis pristatytas į Vilniaus apskrities VPK Operatyvaus valdymo skyrių.

Pasak J.Liepio, dėl tolesnių procesinių veiksmų šio sulaikytojo atžvilgiu bus sprendžiama, atsižvelgiant į jį sulaikiusių pareigūnų informaciją.

Policijos atstovo teigimu, iš eitynių dalyvių policija skundų nėra sulaukusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius