Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vingio parke – įspūdingas „LT Pride“ šou: šėlo Lietuvos žvaigždės ir užsienio „drag“ karalienės

LGBT+ festivalio „Lithuanian Pride“ kulminacija šeštadienio vakarą tapo įspūdingas koncertas Vingio parke Vilniuje. Jame palaikymą bendruomenei reiškė tiek svečiai iš užsienio, tiek garsūs Lietuvos atlikėjai.
Vingio parke – įspūdingas „LT Pride“ šou
Vingio parke – įspūdingas „LT Pride“ šou / Gretos Skaraitienės nuotr.

Festivalis „Lithuanian Pride“ Vilniuje vyko birželio 5-8 dienomis. Šeštadienį, paskutinę jo dieną, LGBT+ bendruomenei priklausantys žmonės bei juos palaikantieji žygiavo eitynėse „Už lygybę!“, kurias pagyvino 10 specialiai įrengtų ir papuoštų muzikinių platformų.

Tačiau tai nebuvo paskutinis festivalio akordas. Eitynių maršrutas tęsėsi iki Vingio parko, kuriame šeštadienio vakarą vyko didysis „Lithuanian Pride“ koncertas.

Fotogalerija:

Čia pasirodė ir ryškiausios žvaigždės iš Lietuvos: šiųmetis Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ Silvester Belt, prieš porą metų tame pačiame konkurse dalyvavusi Monika Liu, taip pat Rūta MUR, Free Finga, Aistè, grupė „Skamp“.

Negana to, koncertui Vingio parke jėgas suvienijo pasaulinio garso „RuPaul’s Drag Race“ atlikėjos Cheddar Gorgeous (Jungtinė Karalystė), LaDiva Live (Belgija-Prancūzija), Rita Baga (Kanada) ir Catherine d’Oex (Šveicarija).

Koncerto žiūrovų laukė ne tik efektingi „drag“ divų pasirodymai, bet ir šmaikštūs ekstravagantiškųjų „drag“ žvaigždžių numeriai, taip pat – diskžokėjai. Šou vedė aštrialiežuvė Sederginne (Nyderlandai) kartu su Edma ir Aura More (Lietuva).

„Drag“ kultūra, muzika, šokis ir satyra susijungė į efektingą renginį ir sukūrė nepamirštamą vakarą. Be to, koncerto metu įvyko Vaivorykštės apdovanojimų įteikimas.

Fotogalerija:

„Džiaugiuosi, kad „Lithuanian Pride“ koncerto didžiojoje scenoje metu atsiskleis mūsų bendruomenės kultūros įvairovė.Dragkultūra ypatingai svarbi LGBT bendruomenei visame pasaulyje. Tikiu, kad ji atvėrs visų koncerto dalyvių širdis. Simboliška, kad koncertas vyks Vingio parke. Atėjo laikas pasiųsti žinią, kad visos šeimos Lietuvoje yra svarbios“, – dar prieš koncertą komentavo LGL vadovas Vladimiras Simonko.

Apie koncerto žvaigždes iš užsienio

Sederginne yra Serge Quik, drag atlikėjo ir vieno iš „Drag Race Holland“ dalyvių, sceninis vardas. Karjeros pradžioje atlikėją imta vadinti „Sederginne“ pagal belgišką putojančią tabletę nuo galvos skausmo, mat Sederginne aplinkiniams kėlė skausmą dėl nuolatinio kalbėjimo. Iš pradžių jos sceninis vardas buvo Serge la Femme.

Cheddar Gorgeous yra drag atlikėjas iš Jungtinės Karalystės, dalyvavęs „RuPaul’s Drag Race UK“, „Drag SOS“, „Glow Up: Britain’s Next Make-Up Star“ ir „Celebrity Mastermind“. Įvairių realybės šou dalyvis ir laimėtojas įgijo antropologijos daktaro laipsnį Mančesterio universitete.

Rita Baga atskleidė savo talentą dalyvaudama Kanados televizijos šou „Canada‘s Drag Race“ bei „Canada‘s Drag Race: Canada VS The World“. Atlikėja į savo pasirodymus sutraukia daugiatūkstantines minias. Nuo 2022 metų Ritos populiarumas išaugo ir Europoje – atlikėja veda populiarų televizijos šou „Drag Race Belgium“.

„Esu labai sujaudinta galimybės pasirodyti „Lithuanian Pride“ koncerte kartu su drag seserimis iš Europos. Labai džiaugiuosi būsimu bendru numeriu su LaDiva Live. Esame draugės jau daugelį metų, tačiau iki šiol dar niekada nepasirodėme vienoje scenoje“, – sakė Rita Baga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius