Apdovanojimuose dalyvavę „Virtuvės mitų griovėjai“ nenusivylė – jie gavo du apdovanojimus. „Parvežame du apdovanojimus. Mūsų knyga pripažinta geriausia kulinarine knyga Lietuvoje, o sidabrą, antrą vietą ir antrą apdovanojimą gavome nominacijoje „Geriausia Rytų Europos kulinarinė knyga“. Labai džiaugiamės, kad Lietuvos vardas nuo šiol skambės ne tik krepšinio kontekste. Netikėta, bet viso vakaro metu mūsų knyga domėjosi ne tik leidėjai iš Italijos, Belgijos, Prancūzijos, Ispanijos ir Rusijos, bet ir Kanados“, – džiaugsmo neslėpė A.Ivanauskas.
Kulinaras Žmonės.lt pasakojo, kad apdovanojimai vyko Luvro muziejuje. Šventėje dalyvavo kulinarinių knygų autoriai, fotografai, laidų vedėjai, žurnalų ir knygų redaktoriai bei leidėjai. Iš viso – net 1000 kviestinių svečių, tarp kurių buvo ir Lietuvos atstovai.
„Visi sėdėjo prie apskritų staliukų. Buvo patiekti gurmaniški užkandžiai ir vynas. O vakaro pabaigoje visi buvo pakviesti į viena iš Luvro salių. Labai geras jausmas, kai tokioje vietoje tavo knyga stovi tarp kitų garsių meno kūrinių“, – įspūdžiais dalijosi Alfas.
Asmeninio albumo nuotr./Renginio akimirka |
Vyras tikino, kad „Gourmand World Cookbook Awards 2012“ prezidentas Edouardas Cointreau labai gyrė „Virtuvės mitų griovėjų“ knygos estetiką.
„Jis sakė, kad mūsų sukurta knyga savo estetika išsiskiria iš visų tokio pobūdžio knygų, o tai yra ne profesionalams skirta knyga. Dovanų gavęs antrąją mūsų knygą „7 ingredientai draugams“, negalėjo patikėti, kad išleidome jau antrąją. Jis šmaikštavo, kad vien pažiūrėjus į mus, jam pasidaro aišku, iš kur tokia knygos estetika“, – džiūgavo Alfas Ivanauskas.