„Ruošiant Velykų stalą šeimai, draugams ir norint sukurti ypatingą atmosferą, svarbiausia atkreipti dėmesį į serviruotę ir dekorą – jame turėtų dominuoti žalumynai. Tai gali būti ir jau įprasti Velykų stalui daiginti kviečiai, ir prieskoniniai augalai – bazilikai, rozmarinas, taip pat švieži ridikėliai. Be to, patariu Velykoms gaminti tik porą-trejetą gardžių patiekalų – šventė turi teikti džiaugsmą, o ne varginti, ruošiant gausybę vaišių“, – sako „Virtuvės mitų griovėjų“ komandos lyderis Alfas Ivanauskas ir rekomenduoja ant Velykų stalo būtinus margučius taip pat pateikti netradiciškai – ne krepšeliuose su šienu, kaip įprasta, o akvariumuose.
„Virtuvės mitų griovėjai“ – Alfas, Linas ir Mantas su vilniečiais ir sostinės svečiais ppc „Ozas“ rytoj, šeštadienį, susitiks tris kartus – 12 val., 15 val. ir 17 val. Pasirodymų metu jie gamins kuskuso salotas su mocarela, tunu ir apelsinais (receptas – žemiau), keptą lašišą, marinuotą sojų padaže su kalendromis, bei aviečių ir bananų kremo tiramisu. Jų padengto Velykų stalo dekorą centro lankytojai galės apžiūrėti visą savaitgalį.
Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais
Ingredientai (4 porcijoms):
2 saujos mėgstamų salotų lapų
1 stiklinė išbrinkinto kuskuso
3 apelsinai
250 g mocarelos
2 skardinės konservuoto tuno savo sultyse
pusė raudonojo svogūno
Padažui:
8 šaukštai balzamiko acto
4 šaukštai klevų sirupo
8 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
pusės apelsino žievelės
druskos, juodųjų pipirų
Į pasirinktą indą suberiame kuskusą ir sumaišome su salotų lapais. Apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliojame tarp salotų lapų.
Ant viršaus gabalėliais sudedame konservuotą tuną ir mocarelą. Padažui skirtus ingredientus suplakame šluotele, įtarkuojame apelsino žievelę, pasūdome, įberiame pipirų. Padažu apšlakstome paruoštas lėkštėje salotas.