Balandžio 21-osios vakarą laidos šeimininkai surengė ambicingo kulinarinio šou pristatymą. Pasveikinti virtuvės meistrų ir palinkėti sėkmės vykdant naująjį projektą susirinko visas būrys Lietuvos įžymybių. Ne vakarinėmis suknelėmis ir smokingais, o lengva pavasariška apranga pasipuošę svečiai palengva rinkosi nešini braškėmis, salotomis ir puokštėmis iš... morkų! Buvo čia ir dailiai vazonėliuose pūpsančių bazilikų, ir rozmarinų, ir čiobrelių. Akivaizdu, kad susirinkusieji laikėsi kvietime nurodyto kodo – nekreipti dėmesio į aprangą, bet atsinešti žaliuojančių prieskonių vazonėlį.
Žalia, pavasariška, gražu... Na ir žinoma, kaipgi be skanumynų, juk laida apie virtuvę! Renginio svečiams nusivilti neteko: vakarėlio pradžioje visi norintys vaišinosi šampanu su prieskoninių žolelių puokštelėmis, o po to atėjo eilė gurmaniškiems malonumams. „Virtuvės mitų griovėjai“ susirinkusiuosius vaišino įvairiausiais paštetais, sūriu, paskanintu riešutais ir mėlynių uogiene, žinoma, nepamiršę visko originaliai papuošti spragintais kukurūzais ir... kiškio kopūstais.
„Virtuvės mitų griovėjų“ misija – pakeisti nusistovėjusį žiūrovų požiūrį į virtuvę, priminti, kad svarbu yra ne tik tai, ką valgai, bet ir tai, kaip tas maistas atrodo. Vaikinų trijulė gal net įžūliai imsis drastiškų naujienų – kad ir rožinių cepelinų gamybos.
„Virtuvės mitų griovėjai“ – TV6 eteryje jau nuo balandžio 30 d.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Asta Valentaitė (dešinėje) su drauge |