Tačiau šiandien garsus virtuvės šefas savo kulinariniais atradimais nori nustebinti ne pramogų pasaulio žvaigždes, o didžiausiuose Lietuvos miestuose gyvenančius ir virtuvės menui neabejingus žmones. Jau sausio mėnesį startuos R.Bolgovo gurmaniškas turas per Lietuvą, truksiantis ištisus metus. Turo pavadinimas „25“ pasirinktas neatsitiktinai: būtent tiek metų Ruslanas save realizuoja profesionalioje virtuvėje, stebindamas savo kūryba kitus.
„Kiekviena detalė, kiekviena smulkmena bus apgalvota itin kruopščiai, pradedant nuo to, kokių raštų indai bus parinkti vakarienei bei aukščiausios kokybės ingredientai patiekalams, baigiant muzika, kuri skambės vakaro metu, kad kiekvienas atėjęs pasijustų pakylėtas“, – pasakojo garsus virtuvės šefas ir pažadėjo kiekviename mieste sukurti įspūdingą šventę.
Gurmaniškas turas keliaus per visą Lietuvą: Kauną, Anykščius, Marijampolę, Panevėžį, Druskininkus, Šiaulius, Palangą, Trakus, Klaipėdą, o jį vainikuos grandiozinis renginys Vilniuje.
Intrigą norintis išlaikyti virtuvės šefas visų savo sumanymo detalių neatskleidžia, bet užsimena, jog po viso turo bus išleista autorinė knyga „25“, kurioje ketinama aprašyti geriausius publikai pristatytus patiekalus.
„Kiekvienas renginys man yra labai svarbus – nes per visus 25-erius metus susipažinau su gausybe skirtingų žmonių, kuriems noriu padėkoti, su kuriais noriu susitikti, pabendrauti ir pasidalinti prisiminimais. Todėl kiekviename mieste bus ne tik smagu atskleisti kulinarinį paveldą, bet ir neformaliai pabendrauti su visais susirinkusiais“, – pasakojo R.Bolgovas.
Iš Visagino kilęs virtuvės šefas gurmaniškame ture taip pat pasidalins savo istorija kelyje į pripažinimą. Tačiau šiandien Ruslanui svarbiausia ne tik garsių žmonių aplodismentai ar tarptautiniuose konkursuose iškovoti medaliai, bet paprastas ir nuoširdus „ačiū“.
„Man svarbiausia – santykis su klientais. Esu kviečiamas sudaryti meniu populiariausiems restoranams, bet geriausias įvertinimas man – žodis „ačiū“ iš lankytojų, kurie, paragavę to, ką jiems paruošiau, ateina į virtuvę ir reikalauja patiekalo šefo tam, kad nusilenktų naujai pažintam skoniui,“ – svarbiomis akimirkomis dalinasi R.Bolgovas.
Mėgstantis kurti paslaptį lėkštėje pašnekovas atkreipė dėmesį ir į įspūdingą Lietuvos virtuvę bei vyraujančius stereotipus, jog mūsų šalyje svečius galima nustebinti tik cepelinais.
„Matydamas, kokia turtinga ir įvairi yra Lietuvos virtuvė, noriu parodyti, kad mūsų nacionaliniai patiekalai gali suspindėti kitomis spalvomis,“ – intrigavo R.Bolgovas.
Anot jo, maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas. Tai ne tik šio planuojamo turo, bet ir R.Bolgovo gyvenimo šūkis.