Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas: „Vestuvės – mėgstamiausia mano šventė“

Ketvirtadienio pavakarę sostinės restorane „Le Gout“ žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas „Cafeteria“ kviestinei publikai pristatė patiekalus, kurie idealiai tiktų vestuvėms. Mat artėja sezonas, kai prie altoriaus žengs kur kas daugiau įsimylėjusių porų.
Ruslanas Bolgovas
Ruslanas Bolgovas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

R.Bolgovas svečiams pateikęs paragauti gardžių užkandžių ir įmantrių patiekalų, pasakojo, kad vestuvės yra mėgstamiausia jo šventė.

„Per vestuves jaudinasi ne tik jaunavedžiai, bet ir aš. Galiu nemiegoti dieną ir naktį prieš šventę. Jaunosios prisimena suknelę, svečiai šventę, o aš – maistą, – atviravo virtuvės šefas. – O šiandien norime pasidalinti patarimais, kaip surengti šventę, apie kurią vėliau kalbėtų visi. Svarbiausia yra sukurti ypatingą atmosferą, kurią prisiminsite visą gyvenimą.“ 

Ruslanas vakaro svečiams paragauti pateikė šaltų užkandžių: baltame „Porto“ vyne marinuotų mini kriaušių su vištienos kepenėlėmis, paštetu bei Parmezano sūrio drožlėmis, mini sumuštinukų su silpnai sūdytos lašišos filė, putpelių kiaušiniais bei skraidančios žuvies ikrais ir mini sumuštinukų su mėlynuoju pelėsiniu sūriu bei figų džemu

Susirinkę svečiai ragavo karštų patiekalų: keptos anties krūtinėlės su karamelizuota kriauše, šaltalankių padažu ir morkų-pastarnokų muslinu, rifešerio filės su Provanso žolelių trupinukais, svogūnų laiškais bei krapų aliejumi su natūralių apelsinų sulčių padažu ir švelnia kukurūzų „Polenta“, pagardinta žaliais žirneliais, svieste keptais žiediniais kopūstais „Romanesko“.

Ruslanas Bolgovas
Ruslanas Bolgovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų