Kartu su šiltu „Ačiū, mama!“ Reinaldas siūlo paruošti jai ir spalvingus patiekalus. Na, kas kitas, jei ne jūs priversite ją pasijusti išskirtinę? Nieko nelaukdami pradedame gaminti!
Kokteilis „Vitaminų bomba“
Norintiems nustebinti mamą šią dieną gėlės net nėra būtinos. Anot R.Janonio, rankose galima laikyti ir šviežių sulčių kokteilį. Ypač, jei nusprendėte su mama susitikti ryte, tonizuojantis kokteilis padės atmerkti akis.
Pagaminti gėrimui jums prireiks (priklausomai nuo kiekio):
apelsinų,
obuolių
morkų,
0,5 ilgavaisio agurko,
burokėlio
Paruošimas: Visų vaisių ir daržovių sultis sumaišykite pasirinktoje stiklinėje ir patiekite su šiaudeliu.
Kokteilio „Vitaminų bomba“ ingredientai |
Anties šlaunelė su saldžiomis bulvėmis
Pasistiprinus vitamininiu užtaisu ir smagiai pasišnekučiavus, jau galima pasiraitoti rankoves ir kibti į pagrindinio patiekalo paruošimą. Šiai progai Reinaldas siūlo nepasikuklinti ir mamai paruošti anties šlaunelę. Nepaisant to, kad šio paukščio mėsa riebesnė nei vištiena, ji vis tiek nėra tokia kaloringa, kaip kiti mėsos gaminiai. O žinia, net ir iškilmingiausiomis progomis prižiūrėti figūra – dalykas sveikintinas.
Anties šlaunelė |
Pagaminti patiekalui jums prireiks (dviems asmenims):
2 anties šlaunelių
2 saldžių bulvių
Žiupsnio druskos ir pipirų
1 arbatinis š. sezamų aliejaus
1 arbatinis š. medaus
1/2 citrinos (tiek sultys, tiek žievelė)
1/4 pankolio
1/2 avokado
1 pomidoro
Paruošimas:
Sumaišius medų, citrinos žievelę, sultis bei druską, paruoštu mišiniu apipilti anties šlauneles ir marinuoti maždaug pusvalandį. Supjaustyti bulves į keturias dalis ir viską sudėjus į skardą kepti 25 minutes. Smulkiai supjaustyti avokadą, pomidorą ir pankolį, užpilti sezamo aliejumi, viską sudėti į lėkštą ir štai – pietūs paruošti.
Vaisių ir uogų salotos
Nors Lietuvoje uogų ir vaisių derlius dar tikrai neprasidėjo, Reinaldas primigtinai siūlo – juk šiandien lepiname savo mamas! Tad paskutinis ir kone gardžiausias patiekalas – vaisių ir uogų salotos su mocarelos sūriu.
Vaisių salotos |
Pagaminti desertui jums prireiks (dviems asmenims):
1 vidutinio dydžio meliono
2 nedidelių apelsinų
Mažos kekės juodų vynuogių
1/2 mocarelos sūrio
Šaldytos vyšnios
1 arbatinis š. desertinio balzamiko acto
Paruošimas:
Išskobti melioną ir jį susmulkinti, nulupti apelsiną. Jį smulkiai supjaustyti. Susmulkinti ir mocarelą. Vynuoges perpjauti perpus, viską suberti į meliono žievę. Pašlakstyti balzamiko actu ir valgyti.
Reinaldas Janonis |