Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visa Donato Montvydo šeima gavo Tibeto dvasinio lyderio Dalai Lamos palaiminimą

Į Lietuvą atvykęs Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama tęsia vizitą Vilniuje. Trečiadienį jis surengė spaudos konferenciją, o vėliau skaitė viešą paskaitą Vilniaus universiteto Didžiajame kieme. Čia Dalai Lamos klausėsi minia jo sekėjų. Į paskaitą „Žmogiškosios vertybės švietime“ atvyko ir dainininko Donato Montvydo šeima.
Dalai Lamos paskaitos svečiai – Donato Montvydo šeima
Dalai Lamos paskaitos svečiai - Donato Montvydo šeima / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Į VU kiemelį, kur vyko Dalai Lamos paskaita, užsuko ir Vytautas Landsbergis, ir Erica Jennings, ir Zuokai. Donatas Montvydas čia atvyko su žmona Veronika, dukrele Adele ir sūnumi Kajumi.

Veronika Montvydienė su Dalai Lama susitiko jau ne pirmą kartą. Pasak jos, kiekvienas kartas būna vis kitoks, priverčia susimąstyti.

„Prisilietimas prie tokios energijos, prie tokių žmonių labai stipriai įkvepia, suteikia daug pozityvo. Budizmo filosofija mums labai artima. Dalai Lama yra labai pasaulietinis žmogus, jo vertybės, mintys apie atjautą, žmoniją, net ir ekologiją, gyvenimą mums labai priimtinos. Jis yra sektinas pavyzdys“, – 15min kalbėjo Veronika.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dalai Lamos paskaitos svečiai – Donato Montvydo šeima
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dalai Lamos paskaitos svečiai – Donato Montvydo šeima
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dalai Lamos paskaitos svečiai – Donato Montvydo šeima
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dalai Lamos paskaitos svečiai – Donato Montvydo šeima

Norinčių gauti Dalai Lamos palaiminimą visuomet daugybė, tačiau Veronikai – tai ne kliūtis.

„Dabar žinau, kur reikia atsistoti, kad jis atkreiptų dėmesį. Taip dar pasitikrinu ir karmą, ar vis dar ji gera, kad taip pasiseka, – juokėsi ji. – Bet šiaip Lietuvoje tai nėra sudėtinga, maža šalis, čia nėra tiek daug jo sekėjų.“

Palaiminimo metu Dalai Lama paglostė ir vaikų, ir Donato veidą.

„Jam labai patiko Donato plaukų spalva. Šiaip jis dažnai ir pakalbina, paklausia, kaip sekasi, ar gera sveikata. Kai laukiausi Adelės, jis prisilietė ir paklausė, ar viskas gerai“, – 15min pasakojo V.Montvydienė.

V.Montvydienė su Dalai Lama susitiko ir 2013 metais, kai jis viešėjo Lietuvoje, tuomet ji dar laukėsi Adelės. O 2017-ųjų rugsėjį Veronika vyko į Latvijos sostinę. Tuomet Rygoje su dukra Adele ir mažuoju sūnumi Kajumi taip pat gavo Tibeto dvasinio lyderio palaiminimą.

Tęsia vizitą

Dalai Lama Vilniuje ketvirtadienį surengs dar vieną paskaitą „Siemens“ arenoje. Taip pat lankysis sostinės Užupio rajone esančiame Tibeto skvere. Ten jis pasodins simbolinį medelį Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečio proga.

Vėliau šalia Neries krantinės Tibeto dvasinis lyderis apžiūrės Jurgos Ivanauskaitės fotografijų parodą „Tibetas – kita realybė“.

Kinija nepripažįsta

Pekinas Dalai Lamą vadina separatistu, siekiančiu atskirti Tibetą nuo Kinijos. Jis nepripažįsta tremtyje dirbančios Tibeto vyriausybės ir nepalaiko jokio dialogo su Dalai Lamos atstovais.

Autonomijos nuo Kinijos Tibetas neteko 1951 metais, kai Pekinas įvedė kariuomenę į šią nepriklausomybę paskelbusią teritoriją.

Kinija teigia tuomet išvadavusi Tibetą, tačiau daugelis vietos gyventojų ir dalis tarptautinės bendruomenės kaltina centrinę valdžią religine priespauda ir tibetiečių kultūros naikinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas