Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 10

Visaginietės Nadeždos kelionė po Afriką: „klounų terapija“, žiurkė vakarienei ir vandenilinis autobusas

Alternatyvios pedagogikos mokslus baigusi Nadežda Jevdokimova yra keliavusi po įvairias pasaulio šalis, tačiau šių vizitų tikslas buvo toli gražu ne turistavimas. Po Afrikos žemyną ji klaidžiojo siekdama atlikti tyrimus universitetui, o štai Turkijos pasienyje su Sirija pabėgėlių vaikams vedė „klounų terapiją“. Su portalu Žmonės.lt ji pasidalino ne tik linksmais prisiminimais ragaujant egzotiškus patiekalus, bet ir rimtais išgyvenimais atsidūrus visai šalia karo zonos.
Nadežda Jevdokimova
Nadežda Jevdokimova / Asmeninio archyvo nuotr.

Kelionė vandeniliu varomu autobusu

Šiuo metu Nadežda Jevdokimova dirba „Inovatorių mokykloje“, kurioje stengiasi panaudoti žinias, gautas Danijoje studijuojant netradicinį ugdymą. „DNS International Teacher Training College“ skatina studentus tyrinėti aplinką ir jų įgūdžius formuoti per patirtis, o ne tik teorines žinias. Todėl kiekvienais metais organizuoja net keturis mėnesius trunkančias išvykas į Afrikos žemyną. Iš Visagino kilusiai Nadeždai proga patyrinėti šią pasaulio dalį teko net du kartus – kartą misijoje ji dalyvavo kaip mokinė, o antrą kartą ji jau debiutavo kaip mokytoja.

„Universitete visa teorija imama iš Mozambiko universiteto, o praktika iš Danijos. Būtent todėl kiekvienais metais vykdomos išvykos į Afrikos žemyną. Mūsų kelionės maršrutas atrodė maždaug taip:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas