Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Viskas, ką praleidote: I.Stonkuvienės šėlionės, „Requiem“ sugrįžimas ir audringas Kauno stadiono atidarymas

Neseniai prabėgo dar viena savaitė, kuri buvo kupina smagiausių koncertų, renginių ir kitų žmones pritraukusių įvykių. Todėl nenuostabu, kad nebuvo išvengta šokių, plojimų, šypsenų ir daug juoko. O pačios gražiausios akimirkos – galerijose. Įvertinkite, pasižvalgykite ir kitą kartą nepraleiskite panašių renginių!
Praėjusių renginių akimirkos
Praėjusių renginių akimirkos / 15min klijuotė

35-asis „Vilnius Jazz“ festivalis

Ištikimiausi džiazo gerbėjai šių dienų laukė ištisus mėnesius, o spalio 13-16 d. galėjo oficialiai pasidžiaugti – vyko jau 35-asis šiuolaikinio džiazo ir improvizacinės muzikos festivalis „Vilnius Jazz“.

Vienas seniausių festivalių šiemet tapo ir išskirtiniu simboliu, mat vyko jau nebe Rusų, o Vilniaus senajame teatre. Organizatoriai džiaugėsi, kad tarp šių metų svečių buvo galima išgirsti ukrainiečių pianisto Vadimo Neselovskio projektą „Odesa – muzikinis pasivaikščiojimas po legendinį miestą“, taip pat vieno ryškiausių dabarties perkusininkų amerikiečio Hamido Drake’o projektą, dedikuotą pianistei, vargonininkei, arfininkei, knygų autorei Alice Coltrane (1937–2007).

Be to, jie buvo ne vienintelė festivalio staigmena – prie projekto prisijungė ir kiti džiazo talentai iš Prancūzijos, Portugalijos, Norvegijos bei Italijos.

Klaipėdietėms – autorinis Indrės Stonkuvienės renginys

Nors ketvirtadienis atrodė kaip įprasta darbo diena, socialinių iniciatyvų kūrėja, visuomenės veikėja Indrė Stonkuvienė ją skyrė linksmybėms ir pokalbiams tarp moterų – ji klaipėdietes pakvietė į savo autorinį renginį „Mamų pasaulyje“.

Renginio metu moterys drąsiai dalijosi komplimentais, nevengė juoko ir klausė motyvuojančių patarimų. Indrė atvirai pasidalijo ir apie kompleksus bei nuolat ugdomą valią.

„Šie susibūrimai Lietuvoje yra vieninteliai. Tai tarsi atskiras pasaulis skirtas tik mums ir apie mus. Jaučiu, kad tokių vakarų gyvybiškai reikia kiekvienai. Juk labai lengva nejučiomis užsisukti buityje, nebeskirti laiko savo mylimoms draugėms ir sau“, – sakė moteris.

Trankus legendinės roko grupės „Requiem“ sugrįžimas

Spalio 13 d., ketvirtadienį Vilniečiai turėjo galimybę pirmieji išgirsti naujausias „Requiem“ dainas gyvai menų fabrike „Loftas“. Legendinė roko grupė po daugiau nei dvidešimties metų su trenksmu sugrįžo į sceną naujo albumo pristatymo turui didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Renginyje pirmoji pasirodė Bjelle, iškart po jos į sceną žengė reperis Pijus Opera. Šie atlikėjai ne tik apšildė „Requiem“ pasirodymą, bet ir atliko po dainą kartu. Bjelle dainavo vienintelę albume anglišką dainą „Sad Song”, kuri buvo ne tik liūdna, bet ir graži, magiška. Pijus Opera atliko dainą „Lietuva”, kuriai pats parašė repo partiją.

Tuo metu šeštadienį kauniečiai susirinko grupės paklausyti seniai jau nebeveikiančioje Žaliakalnio sinagogoje. Žmonės rinkosi santūriai, šnekučiavo, o į sceną įžengus juodai apsirengusiam penketukui, minia tarytum padidėjo, susitelkė arčiau scenos. Visi įdėmiai klausėsi naujos grupės kūrybos, o iš jų veidų matėsi entuziastingas sutikimas.

Festivalio „Odisėja72“ apdovanojimų ceremonija

Audringoje muzikinių klipų premjeroje ir festivalio „Odisėja72“ apdovanojimų ceremonijoje įvertinti geriausių darbų autoriai. O pagrindinį „Odisėja72“ iššūkį laimėjo atlikėjo Rimvydo Matukyno-Rimvio dainos „Bailys“ muzikinis klipas, kurį sukūrė komanda „Sound Focus“.

„Odisėja72 mūsų komandai yra tas savaitgalis, kai trumpam sustabdome visus kitus projektus ir pasineriame į šią savotišką avantiūrą. Kai kuriame, negalvojame apie apdovanojimus, stengiamės tobulėti, įgyvendinti savo idėjas ir susitelkti į patį procesą. „Sound Focus“ komandai ši pergalė reiškia ne tik pastangų ir žinių įvertinimą, bet ir ženklą, kad einame teisingu keliu“, – įspūdžiais dalijosi laimėjusios komandos režisierius ir prodiuseris Juozapas Mikulėnas.

Šiais metais, greta geriausiojo, muzikiniai klipai taip pat buvo apdovanoti už montažą, kinematografiją, originalumą bei žiūrovų simpatijas. Iš viso komandos išsidalino daugiau nei 20 000 eurų vertės prizinį fondą.

Dominykas Vaitiekūnas pademonstravo „100AŠ“

Šeštadienio vakarą Vilniuje, „Tamsta“ klube vyko dainų kūrėjo ir aktoriaus Dominyko Vaitiekūno koncertas, kurio metu jis atliko ne tik naujausio muzikinio albumo „100 AŠ“ dainas, bet ir kūrinius iš ankstesnės kūrybos: grupės „Liūdni slibinai“ ir sceninio alter ego Vitalijaus Špokaičio repertuaro dainas.

Koncerte netruko tiek rimtų, tiek ir ironiškų dainų bei progų iš savęs su meile pasijuokti. Buvo dainuojama ir apie tai, kaip kartais save „barame“ ir juodai dienai kaupiame „šmutkes“. Gyvai atliekamos dainos persipynė su nuoširdžiais Dominyko pasakojimais. Tai programa apie absurdišką vidinį dialogą ir personažus, kurie gyvena mūsų viduje ir neleidžia ramiai miegoti.

Triukšmingas Kauno stadiono atidarymas

Kaune Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalo rungtynėmis sekmadienį atidarytas renovuotas S.Dariaus ir S.Girėno stadionas. Renginyje vyko ne tik varžybos, bet ir garsiausių šalies atlikėjų koncertas.

Renginio atidarymo ceremonijoje Kauno meras Visvaldas Matijošaitis sakė, kad „pagaliau išsipildė Dariaus ir Girėno svajonė ir Kaunas turi vienintelį Lietuvoje futbolo stadioną“.

„Lietuva, pasistačiusi šį stadioną Kauno asmenyje laimėjo didijį didijį prizą“, – kalbėjo jis.

Daugiatūkstantinę publiką pasveikino Marijonas Mikutavičius, Jovani, Justinas Jarutis, Jessica Shy, „The Roop“, Leon Somov, Saulius Prūsaitis ir Iglė, Vidas Bareikis, „8 kambarys“ bei „Ritmas kitaip“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas