„Maistas man visada buvo daugiau nei priemonė numalšinti alkį. Seniai domiuosi, kaip jis veikia žmogaus organizmą, nuotaiką. Žinau, kad mityboje reikia naudoti kuo daugiau gamtos gėrybių“, – sako Asta.
Šiuos metus Asta pradėjo kasdienėmis sporto treniruotėmis. Žiemą, po stipraus snygio, sostinės Vingio parke bėgdama krosą, ji pastebėjo ant žemės gulinčių daug nulūžusių pušų šakų.
„Tai stebint intuityviai atėjo mintis, kad spygliai, žalia jų spalva turėtų būti kas nors labai gero organizmui“, – prisimena. Paieškojo informacijos internete ir liko sužavėta, kokie sveikatos lobiai slypi tose pusnyse gulinčiose pušų šakelėse.
„Pušų spygliai – tai chlorofilas, karotinas, vitaminai C, K, P, E, PP, B1, B2, B3, B6, kobaltas, magnis, aliuminis, varis, fitohormonai, – vardija. – Spygliuose esančios medžiagos slopina bakterijų dauginimąsi, turi antialerginių savybių, nervus raminančių, nuskausminamųjų, antiseptinių, antivirusinių savybių. O pašalę spygliai gerųjų savybių ir vitamino C turi pustrečio karto daugiau.“