Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 27 /12:05

Vizažistės Alinos Guess akyse kovinis šuo mirtinai sudraskė kitą: „Tai galėjo būti ir mažas vaikas“

Antradienio vakarą Melnragės paplūdimyje vaikščioję klaipėdiečiai patyrė košmarą – jų akivaizdoje kovinis šuo mirtinai sudraskė kitą, mažesnį šunį. Kraupaus įvykio liudininke tapo ir žinoma Klaipėdos vizažistė Alina Guess, į incidento vietą iškvietusi policiją.
Alina Guess ir kovinis šuo, mirtinai prie jos akių sudraskęs kitą šunytį
Alina Guess Klaipėdos pajūryje tapo kraupaus įvykio liudininke, kai kovinis šuo mirtinai sudraskė kitą šunį / Asmeninio albumo nuotr.

Alina Guess guodžiasi, kad jai pavyko išsaugoti savo augintinę – agresyviai nusiteikęs šuo pirmiausia puolė ją.

„Antradienį, apie 20 val. kovinis šuo – palaidas, be pavadžio, be antsnukio, užpuolė ir prie mūsų akių sudraskė mažą šunelį. Mirtinai sudraskė... Visą kūnelį ir galvą. Kelių sekundžių reikalas, mes būtume praradę ir savo Meilę (Alinos augintinė – red.), nes jis pirmiausia puolė ją. Ačiū Dievui, ji buvo ant rankų“, – pasakojo Alina Guess.

Feisbuke pasidalinusi kovinio šuns ir jų šeimininkų nuotrauka Alina rašė – „padarai!“: „Žmonėmis juos vadinti neapsiverčia liežuvis.“

Alina Guess sako negalinti įsivaizduoti, kokį skausmą turėjo išgyventi sudraskyto šuns šeimininkai. „Jie prarado savo augintinį, o tai galėjo būti ir mažas vaikas“, – sakė ji.

Iškvietė policiją

Pasidalinusi kovinės veislės šunį be pavadžio vedžiojusių žmonių nuotrauka Alina ragina visus nelikti abejingus.

„Kad visi saugotų savo angelėlius ir visi pamatytų, o gal ir atpažintų šituos parazitus. O šitie bejausmiai padarai, kurie norėjo pabėgti, dar ir keiksnojosi ant tų vargšių moterų, savo atsiims visomis prasmėmis. Policija atvyko, pareiškimai parašyti, visa kitą padaro viešumas šiais laikais“, – rašė Alina Guess.

Kaip 15min sakė Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė, dabar aiškinamasi, ar šuo buvo vedžiojamas tam skirtoje paplūdimio teritorijoje, taip pat – ar tikrai incidento metu jis buvo be pavadžio. Apklausus liudininkus ir šuns šeimininką, bus sprendžiama už kokį nusižengimą jį bausti.

Gyvūnų vedžiojimo taisyklės galioja visiems šunims

Situaciją plačiau pakomentavo Klaipėdos savivaldybės Administracinių nusižengimų tyrimo poskyrio vedėja Viktorija Zubienė. Pasak jos, uostamiestyje galioja gyvūnų laikymo Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijos gyvenamojoje vietoje taisyklės, kuriose aiškiai apibrėžtas reikalavimas ir draudimas vedžioti pavojingus ir kovinius šunis be pavadžio ir be antsnukio viešose vietose.

„Konkrečiai paplūdimys taip pat yra viešoji vieta, todėl šioje vietoje tokius šunis privaloma vedžioti tik su pavadžiu ir su antsnukiu. Tai galioja visiems šunims, juos privaloma vedžioti su pavadžiu. Nors antsnukio galima ir nedėti, tačiau tokiu atveju visa atsakomybė yra perkeliama šuns šeimininkui, jis pats turi įvertinti šuns pavojingumą, tikimybę, kad jis gali užpulti kitą šunį“, – 15min pasakojo V.Zubienė.

Apie tai, ar šuo kovinis ar ne, galima įvertinti tik pagal jo kilmės dokumentus. Jei šuo jų neturi, tuomet, net jei ir atrodo kaip kovinis, reikalinga ekspertizė bei veterinaro pažyma.

„Bet kokiu atveju šeimininkas turi laikytis taisyklių ir šunį vedžioti už pavadžio ir pasirūpinti, kad šuo nekeltų grėsmės nei žmonėms, nei aplinkiniams gyvūnams“, – sakė ji.

V.Zubienės teigimu, užpuolimo atveju šuns savininkui yra numatyta administracinė atsakomybė, jam gresia bauda nuo 260 iki 400 eurų, jei šuo priskiriamas kovinių šunų veislei. Jei šuo neturi kilmės dokumentų, nors vizualiai atrodo kaip kovinis, tuomet jis, priskiriamas mišrūnams, kurių šeimininkams, užpuolimo atveju, gresia bauda nuo 150 iki 300 eurų, nepaisant to, kad gyvūnų vedžiojimo taisyklės viešose vietose galioja visiems šunims.

Alinos Guess įrašas feisbuke

Įvykis pašiurpino ir dainininkę Liepą Norkevičienę, kuri feisbuke pasidalijo Alinos Guess įrašu ir nuotraukomis. Liepa pati augina šunį, todėl sako tiesiog negalinti patikėti tokiu žmonių neatsakingumu.

„Aš tiesiog negaliu patikėt?! Kiek turi būti idiotas, kad paleistum savo agresyvų šunį, kuris mirtinai sudraskė kitą?! Baisu! Tokiems turi būti uždrausta įsigyti šunį, nes jų smegenys ryškiai mažiau funkcionuoja negu jų augintinio!!! Vargšas šuo pakliuvęs pas tokius „šeimininkus“, – sakė Liepa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento