Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

VMG kulinariniuose apdovanojimuose – ovacijos metų geriausiems ir Juozo Statkevičiaus staigmena

Pirmadienio vakarą prie Lietuvos Rusų dramos teatro nutiestas raudonas kilimas išdavė – čia vyksta neeilinis renginys. Jau antrus metus iš eilės „Virtuvės mitų griovėjai“ (VMG) organizuoja tikrą šventę maisto gurmanams ir apdovanoja metų geriausius restoranų, kavinių, barų vadovus, virtuvės šefus, baristas ir kitus maisto industrijos atstovus.
Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Birutė ir Rimtautas Vizgirdos paskelbė Metų geriausią restoranų tinklą / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Praėjusį pavasarį debiutavęs renginys pamažu tampa gražia tradicija. Šiemet pasveikinti labiausiai nusipelniusių susirinko dar daugiau kviestinių svečių, tarp kurių buvo galima sutikti tiek šios srities profesionalų, kokybiško maisto mėgėjų, tiek VMG bičiulių, pramogų ir verslo pasaulio atstovų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pagerbti geriausių kulinarinio pasaulio žinovų atvyko būrys garbių svečių

Šventei pasirinkta vieta uždavė toną – apdovanojimų vakaras prasidėjo teatrališku ceremonijos vedėjais tapusių aktorių Beatos Tiškevič-Hasanovos ir Vytauto Rumšo jaunesniojo numeriu. Scena simboliškai virto jaukia kavinuke, kurios interjerą papuošė ir fortepijonas, ir specialiai sumontuota virtuvė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Beata Tiškevič-Hasanova ir Vytautas Rumšas

Visiems atvykusiems prie durų buvo įteikti specialūs, balsavimui skirti aparatai. Taip buvo siekta kuo objektyvesnio vertinimo, todėl visas balsavimas vyko tiesiogiai, laimėtojus nulėmė salėje sėdintys žiūrovai.

Pradžioje vakaro vedėjai net nusprendė surengti smagų žaidimą, skirta neva patikrinti ar balsavimo sistema veikia taip, kaip turėtų. Svečiams buvo užduotas klausimas, su kuria iš nurodytų moterų jie norėtų pavakarieniauti kartu? Atsakymą susirinkusieji galėjo rinktis iš trijų kandidačių: dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės, verslininkės Irenos Marozienės ir stilistės Agnės Jagelavičiūtės. Susumavus balsavusiųjų balsus laimėtoja buvo pripažinta pastaroji.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Agnė Jagelavičiūtė

Galiausiai buvo pradėti tikrieji apdovanojimai. Susirinkusius svečius pasveikino ir VMG lyderis, apdovanojimų iniciatorius Alfas Ivanauskas, kiekvienam laimėtojui buvo įteiktas ne tik specialus apdovanojimas, bet ir kokybėsženklu pažymėta „Michelin“ žvaigždė.

Šiemet buvo įteikta 12 statulėlių. Dėl geriausių vardo varžėsi (sąraše pateikiami visi nominantai, nugalėtojai paryškinti):

Metų vieno patiekalo restoranas (apdovanojimą įteikė Agnė Jagelavičiūtė):

  • „Dešrainis24.lt”
  • „Donut LAB“
  • „Drama Burger“
  • „Keulė rūkė“
  • „Mano Guru“
  • „Tapas.lt“
  • „Žuvinė“
    Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
    Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Keulė rūkė“ atstovai

    Metų naujokas (apdovanojimą įteikė Agnė Jagelavičiūtė):

  • „Dine“
  • „Jurgis ir drakonas“
  • „Keulė rūkė“
  • „Sidro namai“
  • „Sidro namai“
  • „Sweet Root“
  • „Šiaurės jūra“
  • „Šturmų švyturys“
  • „Uoksas“
    Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
    Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Jurgis ir drakonas“ atstovės

Metų tinklaraštininkas (apdovanojimą įteikė Naglis Šulija):

  • Andrius Užkalnis / laukineszasys.lt
  • Beata Nicholson / beatosvirtuve.lt
  • llona Juciūtė / maistoklubas.lt / skanusgyvenimas.com/blogas
  • Nida Degutienė / nidosreceptai.lt
  • Urtė Mikelevičiūtė / dervynas.lt
  • Asta Černė / sauletavirtuve.lt
    Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
    Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Naglis Šulija ir Beata Nicholson atstovė

Metų restoranų tinklas (apdovanojimą įteikė Birutė ir Rimtautas Vizgirdos):

  • „CanCan Pizza“
  • „Charlie Pizza“
  • „Čili“
  • „Fortas“
  • „Pjazz“
  • „Sushi Express“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Sushi Express“ atstovė

Metų kepyklėlė (apdovanojimą įteikė Tautvydas Barštys):

  • „Boulangerie Thierry“
  • „Crustum“
  • „Mamos kepyklėlė“
  • „MonAmi“
  • „Pilies kepykla“
  • „Pinavija“
  • „Tie kepėjai“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Tautvydas Barštys ir Thierry Lauvray

Metų emigrantas/imigrantas (apdovanojimą įteikė Orijus Gasanovas):

  • Thierry Lauvray
  • Martyn Meid
  • Michael Laiskonis
  • Rajinder K. Chaudhary
  • Tomas Nicholsonas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Orijus Gasanovas ir Tomo Nicholsono atstovė Marija Šulavaitė

Metų Lietuvos pasididžiavimas (apdovanojimą įteikė Jolanta Rimkutė):

  • „Dione“
  • „Etno“
  • „Melt Water Original“ stalo vanduo
  • „Naive“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Jolanta Rimkutė ir „Naive“ savininkas Domantas Užpalis

Metų kavos ekspertas (apdovanojimą įteikė Jonas Nainys):

  • „Crooked Nose & Coffee Stories“
  • „Kavos architektai“
  • „No Sugar“
  • „Šviežia Kava“
  • „Taste Map“
  • „Vero café“
  • „Coffee Inn“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Jonas Nainys ir „Crooked Nose & Coffee Stories“ atstovas

Metų naktinis baras (apdovanojimą įteikė Vlada Musvydaitė):

  • „Alaus biblioteka“
  • „Alchemikas“
  • „Biblioteka“
  • „King & Mouse“
  • „Marsas“
  • „Matérialiste“
  • „Sweet & Sour“
  • „Who Hit John“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Vlada Musvydaitė ir „Alchemikas“ atstovas

Metų virtuvė (apdovanojimą įteikė Benediktas Vanagas):

  • „Sofa de Pancho“ – meksikiečių virtuvė
  • „Osteria da Luca“ – italų virtuvė
  • „Kinza“ – Vidurinės Azijos virtuvė
  • „Sue's Indian Raja“ – indų virtuvė
  • „Borsch“ – ukrainiečių virtuvė
  • „Belgai“ – belgų virtuvė
  • „Taste JHK & DD's place“ – korėjiečių virtuvė
  • „Amatininkai“ – lietuvių virtuvė
  • „LA Buffet“ – prancūzų virtuvė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Benediktas Vanagas ir „Sofa de Pancho“ kolektyvas

Metų šefas (apdovanojimą paskelbė Alfas Ivanauskas, nugalėtojas neatvyko, su juo buvo susisiekta telefonu):

  • Artūras Naidenko – restoranas „Uoksas“
  • Javier Lopez Ruiz – „Telegrafas“ 
  • Darius Dabrovolskas – „Chef² Food House“
  • Deivydas Praspaliauskas – „Bistro 1 dublis“
  • Egidijus Lapinskas – „Time“ ir „Dine“
  • Gediminas Andriuškevičius – „Brasserie de Vers en Vers“
  • Martynas Praškevičius – „Stebuklai“
  • Vytautas Samavičius – „MOMO grill“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka

Specialus apdovanojimas už nacionalinius nuopelnus Lietuvai (apdovanojimą pakelbė Petras Geniušas, atsovai neatvyko):

  • Restoranas „Neringa“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Petras Geniušas

Susirinkusius svečius viso renginio metu muzikine programa linksmino tą patį vakarą savo 25-ąjį gimtadienį švenčiant atlikėja Alice Way. O bene didžiausia ceremonijos staigmena tapo bendras VMG ir dizainerio Juozo Statkevičiaus projektas. Dizaineris teatro scenoje pristatė dešimt originalių modelių. Čia buvo parodyta specialiai kulinarams ir virtuvės šefams skirta drabužių kolekcija iš ypatingai stadžios ir skalbimui atsparios medžiagos.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Juozo Statkevičiaus modelis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kulinarinių apdovanojimų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Juozo Statkevičiaus modelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos