Vytaras Radzevičius – apie bičiulį Martyną Starkų: „Paaiškėjo melas, apie kurį nė nenutuokiau“

Kalėdos – ne tik šilumos, stebuklų ir ypatingų šeimos akimirkų metas, bet ir laikas, kai virtuvėje apstu gardžiausių patiekalų, pasiilgtų kvapų ir nuostabių istorijų. Būtent tokiomis šeštadienį, prieš pat didžiąsias metų šventes, dalinasi ir laidos „Virtuvės istorijos“ svečias – keliautojas bei žurnalistas Vytaras Radzevičius.
Keliautojai M.Starkus ir V.Radzevičius
Keliautojai M.Starkus ir V.Radzevičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Likus vos dienai iki Kūčių, šventine magija spinduliuojančioje laidos studijoje apsilankė nuotaikingasis laidų vedėjas V.Radzevičius. Kaip ir kiekvienas laidos svečias, jis vedėjai Ilonai Juciūtei atskleidė savo TOP 3 ingredientus, o Ilona, panaudodama juos visus, turėjo sukurti receptą ir paruošti jį kartu su Vytaru.

TV3 laidoje paaiškėjus, kad mėgstamiausi Vytaro ingredientai yra svogūnas, čiobrelis ir bulvės, Ilona svečiui siūlė pasigaminti išties paprastą, gardų ir kalėdiniam stalui tobulai tinkantį patiekalą – keptą viščiuką su bulvių bokšteliais bei marinuotų daržovių salotomis.

Evaldo Rudžio nuotr./Vytaras Radzevičius apsilankė TV laidoje ir gamino keptą viščiuką
Evaldo Rudžio nuotr./Vytaras Radzevičius apsilankė TV laidoje ir gamino keptą viščiuką

Na, o kodėl Vytarui taip patinka čiobrelis, svogūnas ir lietuvių taip mylimos bulvės? Kaip pasakojo keliautojas, bulvės – visur tinkantis, universalus produktas.

„Iš jos gali daryti tai, ką tik nori: virti, kepti, trinti. Beje, kai buvau Japonijoje, sužinojau, kad ten bulvės yra parduodamos po vieną. Mums egzotika yra avokadas, o japonams tai yra bulvės, todėl jos ten parduodamos vienetais, ne kilogramais“, – kelionių prisiminimais dalinosi Vytaras.

O štai besidomėdamas maisto istorija, daug įdomių faktų jis sužinojo ir apie čiobrelį. „Aš labai domiuosi Lietuvos maisto istorija. Tai bedarydamas nutariau, kad čiobrelis yra mūsų nacionalinis prieskonis. Čiobrelis buvo ir tebėra labai plačiai vartojamas. Man šis prieskonis tinka prie daugelio valgių, nes jis turi savitą skonį ir kvapą. Pastarąjį aš tiesiog dievinu“, – pasakojo V. Radzevičius.

Evaldo Rudžio nuotr./Vytaras Radzevičius apsilankė TV laidoje ir gamino keptą viščiuką
Evaldo Rudžio nuotr./Vytaras Radzevičius apsilankė TV laidoje ir gamino keptą viščiuką

Tiesa, daug įdomių, su maistų susietų atradimų, Vytaras yra patyręs ir svetur. O iš kelionės į Naująją Zelandiją, jam labiausiai įsiminė kolegos bei bičiulio Martyno Starkaus nekaltas melas...

„Kiek esu skaitęs, svogūnas yra labiausiai pasaulyje paplitusi daržovė: jo rasi bet kur ir bet kuriame pasaulio krašte. Ši daržovė man primena vieną linksmą istoriją, kai su kolega Martynu keliavome į Naująją Zelandiją. Kelionės metu pusryčius sau ruošdavome patys ir tas darbas dažniausiai atitekdavo man. Gamindavau įvairius omletus, keptus kiaušinius ir, žinoma, negailėdavau svogūnų, nes man jie labai patinka. Pasibaigus svogūnams, Martynas pasisiūlė nueiti jų nupirkti, bet parėjęs pasakė, kad jų neberado. Svogūnų nebuvo vieną rytą, antrą, trečią – tada sugalvojau nueiti pats. Be abejo, aš juos radau. Tada Martynas prisipažino, kad labai nemėgsta svogūnų... Taip ir paaiškėjo tas melas, apie kurį nė nenutuokiau“, – juokdamasis pasakojo keliautojas.

Evaldo Rudžio nuotr./Vytaras Radzevičius apsilankė TV laidoje ir gamino keptą viščiuką
Evaldo Rudžio nuotr./Vytaras Radzevičius apsilankė TV laidoje ir gamino keptą viščiuką

Kadangi didžiosios metų šventės jau visai ant nosies, Vytaras laidoje prabilo ir apie savo šeimos tradicijas bei prisiminė istoriją, kai jam pačiam teko pabūti Kalėdų seneliu.

„Kadangi turiu ir anūkų, per kiekvienas Kalėdas jų pagrindinis klausimas būna apie tai, kada ateis Kalėdų senelis? Neslėpsiu, mane patį dažnai vadina Kalėdų seniu, todėl yra tekę atlikti šį vaidmenį sūnaus darželyje, kai jis dar buvo visai mažas. Tada jis manęs net neatpažino. Aš buvau persirengęs, užsidėjęs barzdą, pirštines, akinukus ir, žinoma, pakeičiau balsą, kad visi vaikai galvotų, jog čia tikras Kalėdų senelis“, – prisiminimais dalinosi V. Radzevičius.

Na, o kol Ilona ir Vytaras dalinosi istorijomis ir ruošė kalėdinį viščiuką, rubrikos „Grilio istorijos“ šeimininkas Robertas Svetlauskas taip pat rimtai padirbėjo – šventiniam stalui pagamino neįtikėtino skonio užkandį. Tai – crostini su tuno paštetu, krevetėmis ir mango padažu!

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų