Kadangi vienas dažniausių aukojamų maisto produktų yra makaronai, pagarsėjęs gebėjimu paruošti valgį net atšiauriomis sąlygomis, Vytaras šeštadienį vykstančiame akcijos paminėjimo renginyje demonstravo būdus kaip greitai ir nesudėtingai paruošti sočius patiekalus iš paprasčiausių produktų, dažniausiai aukojamų nepasiturintiems.
Vytaras yra ir šaulių sąjungos narys, tad renginio metu jam talkino ir gausus būrys šaulių savanorių.
Kulinarinės knygos autorius renginio metu atskleidė keletą receptų, kaip iš neįmantrių ingredientų pasigaminti skanių patiekalų. „Vienas populiariausių sprendimų – makaronai su mėsos konservais. Esu tikras, šį patiekalą nesunkiai paruoš net ir retai į virtuvę užsukantys vyrai. Tačiau kaskart su trupučiu išmonės gaminant makaronų patiekalus galima keisti ingredientus ir vis atrasti naujus skonius“ – tikino V.Radzevičius.
Jo teigimu ne tik keliautojui, kariui ar žvejui tenka gamintis valgį gana primityviomis, net ekstremaliomis sąlygomis. „Gerai suprantu tuos, kuriems tenka maitintis turint mažą biudžetą. Tačiau daug keliauju ir matau, kad visame pasaulyje kasdien žmonės valgo labai paprastą maistą, kuriam nereikia daug pinigų“, – kalbėjo V.Radzevičius.
Kol smalsuoliai skanavo patiekalus, geradariai „Maisto banko“ akcijos dalyviai nepasiturintiems paaukojo tiek maisto produktų, kad jie vos tilpo į organizatorių mikroautobusą. Paaukotas maistas artimiausiu metu bus išdalintas sunkiau gyvenančioms sostinės šeimoms, kurioms jo labiausiai trūksta.
Spalio 16–17 dienomis vykstanti „Maisto banko“ akcija surengta 73 Lietuvos miestuose, šeštadienį ji tęsis iki 20 val.