Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ypatingo filmo „Gardutė“ žvaigždė Lina Rastokaitė: „Teko daryti dalykus, kurių nesu dariusi“

„Kai galvoju apie filmą, man visada iškyla rožinio cepelino vaizdinys. Beje, tokių tikrai būna. Šis mano filmas turi lietuviško cepelino skonio, – yra saugus, aiškus, užpildantis, o rožinis – nes gali nustebinti, intriguoti ir pabarstyti kiek kitokiais prieskoniais“, – tikisi kino režisierė Eglė Vertelytė, lapkričio pabaigoje žiūrovams pristatysianti savo naujausią darbą – komediją „Gardutė“.
Komedija „Gardutė“
Komedija „Gardutė“ / Stop kadras

Šalies kino teatruose pirmoji lietuviška kulinarinė komedija pasirodys nuo lapkričio 29 dienos. Iki premjeros likus daugiau nei dviem mėnesiams, kūrėjai pristato filmo anonsą ir įvaizdinį plakatą.

„Gardutėje“ nusifilmavo būrys žvaigždžių – filme išvysime aktorius Liną Rastokaitę, Leonardą Pobedonoscevą, Vytautą Rumšą jaunesnįjį. Pagrindinius vaidmenis sukūrė naujieji kino talentai – aktorės Elena Ozarinskaitė ir Agnieška Ravdo. Filme pasirodo ir realūs virtuvės šefai: neseniai savo garsiąją „Gastronomiką“ uždaręs Liutauras Čeprackas ir televizijos projekto „Lietuvos superšefas“ nugalėtojas Arnas Petronis.

Stop kadras/Komedija „Gardutė“
Stop kadras/Komedija „Gardutė“

Filmo istorijos centre – dvi Kauno valgyklos „Gardutė“ darbuotojos Ona ir Saulė. Jos abi – aistringos virėjos, tik viena – tikra kaimietukė, o kita – rimta, atsakinga vieniša mama. Vieną dieną Saulė be Onos leidimo jas įtraukia į aukštos klasės maisto gaminimo realybės šou, kurio pagrindinis prizas yra nuosavas restoranas. Kurio, beje, labai nori ir viena itin patyrusi virtuvės šefė.

Gaivus, netikėtas aktorių E.Ozarinskaitės ir A.Ravdo duetas žiūrovams neabejotinai paliks įspūdį.

„Kai filmavime mums kažkas sakė: jums vaidinti nereikia, ateinate, atsistojate su tais kvailais kostiumais ir jau juokinga“, – taip beveik prieš dvejus metus vykusius filmavimus prisimena aktorė A.Ravdo.

„Turėjau elgtis kaip profesionali, skrupulų neturinti virtuvės šefė, – filmo užkulisius atskleidžia ir viena pagrindinių komedijos aktorių, šefę Bruknę suvaidinusi Lina Rastokaitė. – Išties, dariau dalykus, kurių apskritai nesu dariusi – pavyzdžiui, turėjau ne tik atnešti į virtuvę fazanus, bet ir juos nupešti. Laimei, šalia manęs buvo bent keletas realių virtuvės šefų, kurie labai padėjo. Visų filmų laukiu, bet šito ypač!“

Filmo kūrėjų nuotr./Kadras iš filmo „Gardutė“
Filmo kūrėjų nuotr./Kadras iš filmo „Gardutė“

Vis dėlto, „Gardutė“ – komedija ne tik apie maistą ir tai, kas vyksta televizijos realybės šou užkulisiuose.

„Šis filmas man padėjo atgauti stuburą, – teigia filmo režisierė E.Vertelytė. – Neseniai, žiūrint į žvaigždes, į galvą šovė palyginimas – žiūrėti į savo filmą yra tas pats, kaip žiūrėti į žvaigždes. Žiūrėdami į žvaigždes, matome jų praeitį. Filmai, esu tikra, dažnai pasakoja apie jų kūrėjų praeitį.

„Gardutė“ – turbūt apie manąsias tikrumo ir vertės paieškas, kuriose buvau atsidūrusi prieš penkerius metus. Tokias paieškas, neabejoju, patiria kiekvienas suaugęs žmogus, kai jo gyvenime atsiranda šeima, vaikai, daugiau darbo, prislegia kasdienybė ir rutina, o aplinkui sukasi šimtas nuostabių žmonių, įdomių vietų ir, žinoma, visur pilna gražiai spindinčių būdų gyventi.

„Facebook“, „Instagram“, televizija tik ir rodo – kokie visi laimingi, turintys nuomonę, žaviai nelaimingi, drąsiai teisingi. Nuo to visko kartais galva sukasi! Norisi griebti tortą su daugiausia vyšnių, o gal geriau ir du.“

Tiesą sakant, savo filmuose dažnai šviesų humorą ir ironiją pasitelkianti režisierė nieko blogo tuose gražiuose gyvenimo vaizdeliuose nemato. Ji neabejoja, kad vienas iš suaugusio žmogaus svarbių vystymosi etapų yra atrasti santykį su melu!

„Taip taip, su melu! Tenka meluoti, netgi sau meluoti, kad galėtume funkcionuoti kartais visiškai keistame pasaulyje. Šiame filme ir kalbu apie stuburo paieškas, kuriose buvau“, – sako E.Vertelytė.

Ypač šiame filme režisierė apie rimtus dalykus sugebėjo kalbėti juokingai ir paprastai.

„Humoras padeda išgyventi, bent jau man jis yra gynybos mechanizmas, – kuo liūdniau, tuo daugiau juokauju“, – prisipažįsta ji ir sako žiūrovui norėjusi palikti smagaus, šviesaus laiko žinutę.

Įvairiais gyvenimiškais prieskoniais paskaninta kulinarinė komedija „Gardutė“ – kino teatruose nuo lapkričio 29 dienos. Filmo gamybą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, filmo partneris – „Žmonės“.

Filmo anonsas:

VIDEO: GARDUTĖ (2024) - lietuviška kulinarinė komedija kinuose jau nuo lapkričio 29 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi