Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Žaibiškai svorio numetusi Renata Klimaitytė atskleidžia efektyvios dietos receptą

Grupės „Kitokios“ dainininkė Renata Klimaitytė numetė svorio: keturias dienas laikėsi dietos, o dabar džiaugiasi rezultatais – atsikratė 3 kilogramų, o liemens apimtis sumažėjo net 5 centimetrais.
Renata Klimaitytė po dietos
Renata Klimaitytė po dietos / Asmeninio albumo nuotr.

Visas keturias dienas R.Klimaitytė itin atidžiai sekė, ką valgė, o dažniausiai kramsnojo morkas ir gėrė morkų sultis. Sako, morkos buvusios jos trumpalaikės, tačiau tikrai griežtos ir efektyvios dietos pamatas. 

Ir taip puikios figūros R.Klimaitytė savo kūno linijas dar labiau išdailinti sugalvojo dėl sveikatos. „Norėjau sustiprinti imuninę sistemą, išvalyti organizmą, pagerinti odos būklę ir tiesiog patenkinti smalsumą. Morka – pigi daržovė, tačiau dėl mažo kaloringumo yra laikoma grožio ir jaunystės paslaptimi. Morkoje yra vitamino C, D, E, B, kalcio, geležies, magnio ir daug karotino, kuris organizme virsta vitaminu A, šis vitaminas yra būtinas geram regėjimui palaikyti. Morkos stiprina organizmą, padeda gerinti imuninę sistemą ir greitina medžiagų apykaitą. Jos turi antioksidanto beta karotino, alfa karotino, kurie apsaugo odą ir ją maitina“, – Žmonės.lt porina atlikėja. 

Asmeninio albumo nuotr./Renata Klimaitytė po dietos
Asmeninio albumo nuotr./Renata Klimaitytė po dietos

Mergina vardija pagrindines dietos, kurios pati laikėsi, taisykles: „Valgyti reikia tik šviežiai tarkuotas morkas, nes sąveikaudamos su oru jos greičiau pašalina karotiną. Cukrų reikia keisti medumi. Morkose gausu karotino, kuris geriau organizme įsisavina su riebalais, todėl morkas rekomenduojama valgyti pagardintas aliejumi ar grietine. Taip karotino pasisavinama iki 50 procentų daugiau nei įprasta. Tarpuose tarp valgymo reikia išgerti morkų sulčių. Morkų sultys tarsi šarmas, kuris valo ir atnaujina kraują ir mažina skrandžio sulčių rūgštingumą, todėl pagerinsite skrandžio veiklą. Be abejo, besilaikant dietos negalima gerti alkoholio.“

Paklausta, kaip sekėsi laikytis dietos – ar nesuklupo, ar nepaslydo, R.Klimaitytė tik numoja ranka: „Man niekada nebuvo sunku kažkam pasiryžti, kažko laikytis. Jeigu užsibrėžiau tikslą, tikrai žinau, jog turėsiu atkaklumo pasiekti.“

Asmeninio albumo nuotr./Renata Klimaitytė po dietos
Asmeninio albumo nuotr./Renata Klimaitytė po dietos

Kokių rezultatų ji pasiekė? „Nukrito 3 kg svorio. Labiausiai buvo netikėta, jog 5 cm sumažėjo liemens apimtis. Pagerėjo veido būklė, įgijau energijos. Gal tai įsitikinimas, bet lengviau ir sveikiau jaučiuosi“, – tikino.

O ir aplinkiniai, sako, komplimentų negaili: „Nežinau, ar tai susiję su morkomis, bet vis dažniau išgirstu klausimą – o gal įsimylėjai?“

Su Žmonės.lt skaitytojais R.Klimaitytė dalijasi pačios išbandytos dietos instrukcijomis:

Pirma diena:
Pusryčiai: Tarkuotos morkos su šlakeliu citrinos sulčių. Žalia arbata, vanduo.

Priešpiečiai: Morkų sultys

Pietūs: Troškintos mažos šaldytos morkytės. Rekomenduojama valgyti pagardintas aliejumi ar grietine. Morkų arbata arba sultys. Morkų lapų arbata: vieną valgomąjį šaukštą lapų užpilti stikline verdančio vandens.

Pavakariai: Morkų sultys

Vakarienė: Morkų gėrimas. 200 g morkų, ½ stiklinės citrinos sulčių, 2 stiklinės kefyro, 1 valgomojo šaukšto medaus. Smulkiai sutarkuotas morkas sumaišykite su kefyru, paskaninkite citrinų sultimis ir medumi. Šis gėrimas ne tik gerins virškinimą, bet ir suteiks jėgų visai dienai.

Antra diena:
Pusryčiai: Tarkuotos morkos su šlakeliu citrinos sulčių, jau galima puse šaukštelio medaus. Žalia arbata, vanduo.

Priešpiečiai: Morkų sultys

Pietūs: Troškintos mažos šaldytos morkytės + žalia daržovė (pvz., šparaginės pupelės ar brokolis). Pagardinant baziliku, krapu, petražole, grietine. Morkų arbata – arba sultys. 

Pavakariai: Morkų sultys 

Vakarienė: Morkų gėrimas.

Trečia diena:
Pusryčiai: Tarkuotos morkos su šlakeliu citrinos sulčių, šaukšteliu medaus. Žalia arbata, vanduo.

Priešpiečiai: Morkų sultys

Pietūs: Troškintos mažos šaldytos morkytės + žalia daržovė (pvz., šparaginės ar brokolis). Tamsi grūdinė duona. Pagardinant baziliku, krapu, petražole, grietine. Morkų arbata – arba sultys. 

Pavakariai: Morkų sultys

Vakarienė: Morkų gėrimas. 

Ketvirta diena:
Pusryčiai: Tarkuotos morkos su šlakeliu citrinos sulčių, šaukšteliu medaus. Žalia arbata, vanduo.

Priešpiečiai: Morkų sultys

Pietūs: Troškintos mažos šaldytos morkytės + žalia daržovė (pvz., šparaginės ar brokolis). Pagardinant baziliku, krapu, petražole, grietine. Kartu troškinti vištienos krūtinėlės gabaliukai. Morkų arbata arba sultys. 

Pavakariai: Morkų sultys

Vakarienė: Morkų gėrimas.

„Vaiste Fotografija“ nuotr./Renata Klimaitytė prieš dietą
„Vaiste Fotografija“ nuotr./Renata Klimaitytė prieš dietą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos