Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žemaitukas“ Linas Vaitkevičius mirusio tėčio garbei organizuoja labdaros koncertą: „Jis to norėjo“

Spalio 13 d. 17–18 val. Plungės kultūros centre turėtų įvykti „Žemaitukų“ grupei priklausančio Lino Vaitkevičiaus ilgai organizuotas labdaros renginys vėžiu sergantiems vaikams paremti. Tiesa, visa tai – prieš metus nuo leukemijos mirusio Lino tėvo Gintauto garbei.
Linas Vaitkevičius su tėvu Gintautu
Linas Vaitkevičius su tėvu Gintautu / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Žemaitukai Labdara

Antradienį dainininkas Linas Vaitkevičius socialiniuose tinkluose pasidalijo jautria žinute – kvietė visus, norinčius dalyvauti labdaros koncerte vėžiu sergantiems asmenims paremti, prisijungti prie jo organizuojamo renginio.

Tokia „žemaituko“ idėja sulaukė didelio pasisekimo – ja dalijasi vis daugiau žmonių ir daugiausia suteikia palaikymo žodžių vaikinui. „Man svarbu, kad kiekvienas, kuriam buvo svarbus Gintas, galėtų prisidėti. Savo muzika, žodžiais ar tiesiog buvimu tądien“, – feisbuke rašė Linas.

15min susisiekus su pačiu atlikėju, šis papasakojo apie koncertą plačiau.

„Nereikėjo nieko galvoti, viskas išėjo savaime, taip, matyt, ir turėjo būti. Lyg iš viršaus pakuždėta, kad toks renginys turi būti – kaip auka, nes ir Gintas to norėjo, ir kažkaip man nekilo minčių daryti kitaip“, – apie tai, kaip gimė idėja surengti labdaringą koncertą, pasakojo Linas.

Atlikėjas į daugelį užduotų klausimų atsakė lygiai taip pat – „Nes taip norėjo Gintas“. Kadangi būtent tėtis taip kadaise norėjo, pačiam Gintautui atminti Linas renka videomedžiagą ir fotografijas, kad renginio metu galėtų jas rodyti skaidrėse.

Asmeninio albumo nuotr./Linas Vaitkevičius ir jo tėtis Gintautas Vaitkevičius
Asmeninio albumo nuotr./Linas Vaitkevičius ir jo tėtis Gintautas Vaitkevičius

Tiesa, ant koncerto scenos lipsiančių dalyvių sąrašas kol kas nei atlikėjui, nei kitiems nėra žinomas – muzikantai yra kviečiami jungtis neapmokamai. Visgi pats „žemaitukas“ Linas net neabejoja – tądien tikrai uždainuos.

„Aišku. Faktas. Svarbu, kad išvis bus toks renginys. 100 proc. dar nežinau, kas koncertuos, bet ir nededu daug vilčių“, – 15min kalbėjo Linas.

Lino tėtis Gintautas Vaitkevičius Lietuvoje buvo žinomas kaip renginių vedėjas, realybės šou „Baras“ dalyvis. Jis dirbo ir LNK televizijoje, kur kelerius metus vaidino senį Elenkenį, kuris prieš Kalėdas Lietuvos gyventojams dovanodavo šaldytuvus. 2001 metais Gintautas išgarsėjo kaip geriausias anekdotų pasakotojas – laimėjo Lietuvos anekdotų čempionatą.

„Facebook“ nuotr./Linas Vaitkevičius ir jo tėtis Gintautas Vaitkevičius
„Facebook“ nuotr./Linas Vaitkevičius ir jo tėtis Gintautas Vaitkevičius

„Tėtį liga pakirto taip, kad jis beveik nebegalėjo judėti. Atsikėlęs po operacijų jis nesuprasdavo, kas buvo, nieko neprisimindavo. Operacijų buvo daug, mes labai bijojome, kad jis po jų gali neatsikelti, todėl supratę, kad jis bunda, visuomet iš džiaugsmo apsiašarodavome. Tėtis kovojo ir degė labai dideliu noru gyventi, tai ir yra skaudžiausia – jis labai mylėjo gyvenimą“, – jau anksčiau yra atvirai pasakojęs L.Vaitkevičius.

Kaip teigė atlikėjas, vienos kelionės užsienyje metu Gintautas susižeidė nugarą, ant kūno atsirado didelės mėlynės.

„Čiuožinėdamas baseine nuo tramplinų į vandenį jis susitrenkė šoną, toje vietoje atsirado didelė mėlynė. Grįžus į Lietuvą ant kūno tų mėlynių atsirado dar daugiau“, – laidoje KK2 mažiau nei prieš metus teigė dainininkas.

„Facebook“ nuotr./Linas Vaitkevičius
„Facebook“ nuotr./Linas Vaitkevičius

Gintautas kreipėsi į medikus – diagnozė buvo negailestinga – leukemija. Pasak Lino, tėtis trejus metus kovojo su liga, ištvėrė chemoterapijos kursą, atrodė, kad liga jau įveikta.

„Liga buvo pasiekusi remisiją, ji užmigo, tėčiui pasakė, kad jis sveikas. Jis jautėsi pilnavertis žmogus, toliau tęsė darbus“, – prisiminė L.Vaitkevičius.

Atlikėjas pasakojo, kad jo tėtis tyrimus darydavosi kiekvieną pirmadienį. Galiausiai vieną dieną gydytojai pasakė, kad kažkas ne taip, reikia atlikti daugiau tyrimų. Ir tada paaiškėjo, kad liga sugrįžo.

Linas atsisveikinti su tėvu ir susitaikyti su diagnoze turėjo laiko – paskutinį gyvenimo dovanotą mėnesį Gintautas buvo drąsus: pasakė Linui, kokių laidotuvių nori, nurodė, kokios dainos per atsisveikinimą turi skambėti. Nenorėjo liūdnos muzikos, prašė, kad per jo laidotuves grotų AC/DC, Bryano Adamso ir „Žemaitukų“ muzika.

Nors paskutinius gyvenimo metus Lino tėvai gyveno atskirai, jie visada išliko draugai – abu jie bendraamžiai – 53-ejų, kartu praleido daugiau nei pusę savo gyvenimo.

„Facebook“ nuotr./Linas Vaitkevičius
„Facebook“ nuotr./Linas Vaitkevičius

Praeitų metų spalio mėnuo Linui buvo beprotiškai skausmingas – keturios dienos prieš tėčio mirtį, Anapilin iškeliavo ir Lino mama Lolita. Jaunas vaikinas per kelias dienas neteko abiejų tėvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas